StoryEditor
SlikarstvoU četvrtak

U Dugopolju se u povodu Dana općine otvara izložba Julijane Voloder. Pogledajte slike uzburkanog mora i dođite u dugopoljski Dom kulture

Piše SD
15. rujna 2021. - 12:51

Vrhunski kulturni događaj u Dugopolju. U sklopu proslave blagdana sv. Mihovila i Dana općine Dugopolje, a u suradnji Doma općine Dugopolje i Studija 21 u Splitu, otvara se slikarska Izložba "Aqua reflexum", akademske kiparice Julijane Voloder.

Otvaranje izložbe u Domu kulture u Dugopolju najavljeno je za četvrtak, 16. rujna u 20 sati, a posjetitelji će 12 platna velikog formata u tehnici akrila, moći razgledati do utorka, 28 rujna.

Autorica na platnima na svoj osebujan način doživljava refleksije mora, uzburkanog, smirenog...

Julijana Voloder rođena je 1964. godine u Zadru, a srednju Umjetničku školu završila je u Splitu – odjel kiparski dizajner. Diplomu akademske kiparice stekla je 1987. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Od 1997. godine radi u Školi likovnih umjetnosti u Splitu kao profesor stručnih predmeta na odjelu kiparskog dizajna. Dugi niz godina istražuje u mediju stakla.

image
Julijana Voloder puno radi sa staklom...
 
Nikola Vilić/Cropix

Sudjelovala je na mnogim grupnim izložbama i kolonijama, a vodi i razne umjetničke radionice u tehnikama stakla, mix medie, decoupagea i slikanja.

Pozivnica je tu, vidimo se u dugopoljskom Domu kulture...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 02:58