StoryEditor
Kulturaosam drugačijih dana

Radi koncerta Mističnog Nemanje, satova joge i radionica tetovaže na festivalu 'Tam Tam' Sućuraj namještaju se godišnji odmori

24. srpnja 2019. - 17:25

Šesnaest kuna. Toliko košta karta za trajekt od Drvenika kod Makarske do Sućurja na Hvaru, gdje je u nedjelju započeo osmi "Tam Tam" festival. Potrajat će do 28. srpnja.

Ali kome mi to uopće pričamo, kad se prepoznatljiva manifestacija odavno upisala u kalendare pravih glazbenih entuzijasta iz čitave regije. Po hvarskom festivalu planiraju se godišnji odmori i druženja; na društvenim mrežama u zadnji čas traži se "ide li itko iz Zagreba", tko i kada polazi iz Šibenika. Kako i ne bi, kad se "Tam Tam" ističe programom drukčijim od kulturnih ljeta po obali.

Dovode petnaestak regionalnih izvođača, bit će tu performansi, izložbe, satovi joge, radionica pjevanja i izrade tetovaža, predstavljanje knjige, brdo zdrave hrane, sunca i mora. U funkciji je i festivalski kamp, pa kome se ne bude dalo prošetati do sućurajskog nogometnog igrališta mahati glavom uz energični i već nadaleko prepoznatljivi bend Repetitor, koncert može slušati i zavaljen u svom "hammocku".

Beograđani su na rasporedu u petak, uz njih će nastupiti i Harvo Jay, Klotljudi te nezaobilazni From Another Mother.
Subota će proći u znaku Trobecovih krušnih peći, nastupaju Žen i Haiku Garden te splitski RØLØ.
Festivalski tjedan počeo je mračnim elektronskim punkom Neon Lies i Snooze in motion, a kroz ostale dane festivala nastupit će i začudna Pi, bend Svemir, breljansko-makarski sastav Ischariotzcky te kantautorica Miriam da bi u nedjelju "Tam Tam" završio Onaj Dječak.

Poseban će biti i koncert na rivi gdje će za domaće nastupiti Mistični Nemanja i čarobna Mary May. Ove godine popratni program obogatit će glazbeno-poetska improvizacija "Artefakt" kao i ulični performans POV-POI žonglera iz Makedonije, a bit će tu i predstavljanje knjige Alda Franičevića, izložba Marijana Blažine te šetnja s arheologom Nikšom Vujnovićem kroz koju možete naučiti kako se Sućuraj razvijao od antike do Tam Tama.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 12:31