StoryEditorOCM
KulturaPLES, PJESMA, GLUMA

Publika ovacijama ispratila 'Neočekivanu dadilju': ako se po prvoj predstavi njezin život na sceni poznaje, dječji mjuzikl živjet će dugo i sretno nakon premijere u Domu mladih

15. svibnja 2019. - 00:45
neocekivana_dadilja1-140519

Ako se po prvoj predstavi njezin život na sceni poznaje, dječji mjuzikl "Neočekivana dadilja" živjet će dugo i sretno nakon večerašnje premijere u amfiteatru Doma mladih.

Publika je s ovacijama ispratila jako simpatičnu prilagodbu filma "Nanny McPhee: Čudesna dadilja" (2005.) s oskarovkom Emmom Thompson u glavnoj ulozi, punu dječje-mladenačkog poleta i sklada u plesu, pjesmi i glumi. Od svedene scene (nekoliko stolica, stol, šank) izvučen je maksimum, a kostimi su prštali bojama.

"Neočekivanu dadilju" je idejno i koreografski osmislila Bruna Reić, voditeljica udruge "DanSing", glazbeno-plesne školice čiji polaznici plešu, pjevaju i glume u predstavi, glazbeni je voditelj Franko Bonacci, suradnici su još scenaristica Nataša Božinović, voditelj drame Vinko Mihanović i Ana Kujundžić koja je kreirala kostime, a sudjelovao je i zbor splitske Glazbene škole Josipa Hatzea profesorice Ivana Šutić.

- Dvadeset godina radim u Dramskom studiju u GKM Split sa srednjoškolcima. Bruna mi je ponudila suradnju na ovom mjuziklu, što sam sa zadovoljstvom prihvatio jer nikada nisam radio "u tom formatu". Radili smo malo više od dva mjeseca. Nije lako bilo sve to uštimati.

Uostalom, rastrgani su s brojnim obvezama od škole, raznoraznih, treninga.... No, kad imate mlade ljudi koji žele raditi, koji se silno trude onda je večerašnja premijera i aplauz nagrada za sav njihov trud – izjavio nam je Vinko Mihanović.

- Nakon šestomjesečnog rada imamo apsolutnu senzaciju u plesno-glazbenom izričaju. Naravno, ne smijemo zaboraviti i dramski dio predstave. Izvrsna uvježbanost i sklad mladih izvođača dovodi publiku do ovacija. Zaista je viđen miks klasike, modernog i jazz baleta u jednoj večeri.

Sve su predstave skoro rasprodane. Već se ugovaraju gostovanja, a suradnja s Glazbenom školom je tek u začetku. Slijede još veći projekti – najavljuje Bruna Reić.

Dotad, "Neočekivana dadilja" će se izvesti još šest puta u iduća tri dana, svakog dana u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 16:45