StoryEditorOCM
KulturaPremijera

Pitka predstava o solidarnosti: ’Tko je Videku napravio košuljicu’ u GKL-u Split

Piše PSD.
17. listopada 2014. - 15:27

Predstava “Tko je Videku napravio košuljicu“, druga ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split, podjednako je u srijedu predvečer oduševila velike i male gledatelje. Jednostavna i topla priča Frana Levstika aktualizirala je neprolazne vrijednosti, pa djecu uči, a odrasle podsjeća na empatiju i važnost međusobnog pomaganja. Maleni i skromni Videk jako voli prirodu i rado pomaže životinjama. No, igrajući se, izgubio je košuljicu, pa mu njegovi šumski prijatelji rado priskaču u pomoć. Uz ovako simpatičnu radnju, glumački trojac, Milena Blažanović, Andrea Majica i Ivan Medić brzo su pridobili najmlađu publiku.

Prvi sam put u kazalištu, a doveli su me mama i tata. Predstava je super i jedva čekam kada ću opet ići, ali ovaj put s vrtićem, bez roditelja – kaže četverogodišnja Tina Leko.

Lutak Videk osmijeh je izmamio i starijima. Stoga, mladom splitskom redatelju Nikoli Šimiću nije bilo teško pronaći inspiraciju za prvu lutkarsku režiju.

- Smijeh djece i njihovo sudjelovanje i oduševljenje najbolji su pokazatelj da sam na pravom putu! Priča o Videku omiljena je priča mog djetinjstva. Slikovnicu sam pročitao bezbroj puta i još uvijek je čuvam. Cijela ekipa izvrsno je surađivala, a veliku zahvalu upućujem mojim asistenticama Sanji Vidan i Nini Kolar - rekao je redatelj.
Prvi put kao autor lutaka, kostima i scenografije okušao se kipar Luka Mimica. Poruka predstave - dobro se dobrim vraća – lako je razumljiva i najmlađim gledateljima, stoga se preporučuje djeci u dobi od tri godine, a prve izvedbe u slobodnoj prodaji su u subotu, u 11 i 12 sati.

TIHANA MAROVIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 03:03