StoryEditor

"Pirati s Kariba" u izvedbi mladih simfoničara iz Strasbourga na Revelinu

Piše PSD.
25. srpnja 2011. - 16:46
Glazbena događanja 62.Dubrovačkih ljetnih igara nastavljena su nedjeljnim koncertom Simfonijskog orkestra mladih iz Strasbourga, na taraci tvrđave Revelin.

Koncert je održan kao dar Dubrovčanima, što je brojnim ljubiteljima glazbe omogućilo slobodan ulaz na taracu Revelina i uživanje u ležernom programu, kojega su, pod ravnanjem Sylvaina Marchala, izveli mladi glazbenici iz Strasbourga.

Na njihovu repertoaru našli su se mnogi publici dobro znani glazbeni brojevi, od filmskih partitura do mjuzikla, među kojima i Princ od Arabije Mauricea Jarrea, Misije Ennia Morriconea te za kraj večeri globalno popularna glazba Hansa Zimmera iz serije filmova "Pirati s Kariba".

Za dobro raspoloženu publiku mladi glazbenici izveli su i nekoliko glazbenih dodataka, predstavivši su publici, s kojom su potom i zaplesali, i kao sjajni zabavljači.

Utemeljen 1988. kao neprofitna organizacija taj je orkestar sastavljen od dviju glazbenih formacija - Orkestra mladih koji pod vodstvom Sylvaina Marchala okuplja mlade u dobi od petnaest do trideset godina i koji je u nedjelju nastupio na Revelinu te Juniorskog orkestra pod vodstvom Marka Haasa, s glazbenicima uzrasta od deset do petnaest godina.

Mladi glazbenici iz Strasbourga bilježe čitav niz uspješnih nastupa na međunarodnim glazbenim festivalima i gostovanja diljem svijeta, a uz dvadesetu obljetnicu djelovanja tog orkestra prije tri godine bili su domaćinom susreta orkestara mladih iz cijelog svijeta.

Anet Franić

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 10:14