StoryEditor
Ostalodalmatinska turneja

Jadran Lazić, splitski fotograf sa svjetskom karijerom, luksuznu fotomonografiju i izložbu svjetskih zvijezda predstavlja u četvrtak u Bolu

Piše R.K.
8. lipnja 2021. - 20:00
Jadran Lazić prvi primjerak luksuzne fotomonografije uručio je  predsjedniku Uefe Aleksanderu ČeferinuPrivatni album

Jadran Lazić, poznati splitski fotograf s losangeleskom adresom i svjetskom karijerom, upravo je objavio fotomonografiju "Jadran Lazić: 50 godina fotografije".

Luksuzna dvosveščana monografija u nakladi Hrvatske autorske agencije na više od 900 stranica donosi fotografije svjetskih zvijezda od Marlona Branda, Roberta de Nira, Jodie Foster, Leonida Brežnjeva do Johnnyja Deppa i Faye Dunaway.

Fotomonografija, s popratnim tekstovima Veselka Tenžere i Renata Baretića, u ograničenoj, numeriranoj nakladi objavljena je na hrvatskome i engleskom jeziku.

Kakav je globalni doseg fotografija Jadrana Lazića, koji je sedamdesetih u Splitu snimao naravno i Hajduk, pokazuje i to što je prvi primjerak knjige fotograf uručio predsjedniku Uefe Aleksanderu Čeferinu u Ljubljani, u kojoj će cijeli prosinac biti izložba Lazićevih fotografija.

Dalmatinska publika u fotografijama će moći uživati već od ovoga četvrtka pa do 25. lipnja u Centru za kulturu Bol na Braču u sklopu bolskog teniskog turnira WTA Croatia Bol Open 2021.

U sklopu dalmatinske jadranove ljetne fototurneje predviđene su izložbe u Splitu, Šibeniku, na Hvaru, Visu i u Dubrovniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 07:43