StoryEditor
Kulturana komiškom groblju obitelj i prijatelji ispratili su ivicu vidovića

OPROŠTAJ U KOMIŽI Hvala Ti, maestro Ivice

Piše PSD.
23. travnja 2011. - 00:41

Komiža se jutros s tugom oprostila od svojeg sugrađanina Ivice Vidovića, legende hrvatskoga glumišta, koji je preminuo nakon teške bolesti u ponedjeljak, 18. travnja, u Zagrebu u 72. godini života.

Uz članove obitelji, suprugu Gordanu Gadžić, kći Anu, sinove Luku i Filipa, na gradskom groblju u Komiži okupili su se brojni prijatelji, stanovnici Komiže i otoka Visa, kako bi ga ispratili na vječni počinak.

Od velikog se glumca, u ime svih nazočnih, oprostio njegov dugogodišnji prijatelj, pjesnik Jakša Fiamengo koji je, među ostalim rekao: ”Igrao si s najvećima i bio im ravan.

Ušao si nam u srce, pridobio nas svojom meštrijom. Hvala Ti, maestro Ivice za sve u čemu smo se u tvojim kreacijama prepoznavali. Hvala Ti za sve one riječi u kojima smo uživali i kad si govorio i kad si šutio, svjestan da je šutnju najteže odigrati. Prepuštamo Ti je tamo gdje ideš, uvijek ćemo te rado osluškivati. Osobito u Tvojoj Komiži.”

U podnožju župne crkve sv. Nikole, u sjeni komiškoga Green Hilla, počivat će Ivica u blizini svojeg mentora i prijatelja Ranka Marinkovića, velikana hrvatske književnosti. Ponovno će biti zajedno, Profesor i njegov učenik.

Na sutrašnjoj komemoraciji Ivici Vidoviću, koja će se održati u komiškoj galeriji “Boris Mardešić” s početkom u 14 sati, govorit će dr. Joško Božanić, Jakša Fiamengo i predstavnik HNK Split, a misa zadušnica služit će se u utorak u osam sati u Novoj crikvi u Komiži.

Bogoljub Mitraković

#IVICAVIDOVIć

Izdvojeno