StoryEditor
Kulturaispričao se i čeka sankcije

Nasilje u teatru: poznati splitski glumac vrijeđao strane plesače na nacionalnoj osnovi, a onda ih i fizički napao!

Piše R.K.
15. listopada 2019. - 16:21

Prvak Drame HNK Zagreb, Splićanin Milan Pleština, prema pisanju Indexa, u subotu navečer u kafiću kazališta nakon plesne predstave "Metropolis" prvo je vrijeđao, a onda i fizički nasrnuo na plesače.

"Bio je alkoholiziran. Prvo ih je vrijeđao na nacionalnoj osnovi jer se radi o strancima, a onda je i fizički nasrnuo na njih. Bacio je stolicu na njih. Vikao je: "Ovo je moje kazalište"", navodi Index izvor iz zagrebačkog HNK.

Intendantica HNK zagreb Dubravka Vrgoč do ponedjeljka nije znala za incident te je tek poslijepodne provela istragu.

"O incidentu u kantini HNK u Zagrebu, koji se dogodio u subotu 12. listopada nakon izvedbe baletne predstave "Metropolis", saznali smo posredno od baletnih umjetnika. Kako nitko od prisutnih incident nije prijavio policiji, nismo dobili zapisnik, već smo u ponedjeljak od baletnih djelatnika primili očitovanja o tom događaju.

Tijekom razgovara sa svim sudionicima incidenta, glumac Milan Pleština se za neprimjereno ponašanje ispričao kolegama baletnim umjetnicima koji su ispriku prihvatili.

Navedeno postupanje glumca bit će sankcionirano sukladno odredbama Pravilnika o radu HNK u Zagrebu", napisala je intendantica, uz supotpis ravnatelja drame i baleta, Ivice Buljana i Leonarda Jakovine.

Mlan Pleština u upravi kazališta usmeno se ispričao kolegama, a i napisao je ispriku.

"Najiskrenije se ispričavam kolegama plesačima u bifeu HNK. Ja sam krivo i pretjerano reagirao na jednu situaciju i rekao nešto pretjerano i uvredljivo. Jako mi je žao zbog toga ali bilo je u afektu. Inače ljude iz drugih država u našem teatru smatram dobrodošlim i jer vjerujem u humanizam nezaobilaznim", napisao je Pleština.

"Ovim je slučaj za nas završen", rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

#MILAN PLEŠTINA#HNK ZAGREB

Izdvojeno

06. srpanj 2020 03:07