StoryEditorOCM
Kulturaa di ti je pečat?

Nansi Ivanišević navodno nema urednu dokumentaciju, Danijeli Ćukušić otvoren prostor za ulaz u Zlatna vrata?

Piše S.K.
28. ožujka 2019. - 22:49
Nansi Ivanišević

Unatoč svojevrsnom zavjetu šutnje, potkrijepljenome Statutom, Kristine Nuić Prka, predsjednice Upravnog vijeća splitskoga Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, u gradskim kulturnim kuloarima proširila se informacija da jedna od četvero kandidata, Nansi Ivanišević, nema urednu dokumentaciju.

Kristina Nuić Prka ostala je dosljedna u inzistiranju na tajnosti postupka odabira do idućeg tjedna, kada su predviđeni razgovori s kandidatima.

Uz Nansi Ivanišević to su bivša tajnica rukometnog kluba Split Danijela Ćukušić, djelatnica Zlatnih vrata Helena Petrinović i umjetnik Ante Kuštre. U razgovorima s njima iskristalizirat će se novi kandidat. Kao što je poznato, dosadašnja uspješna ravnateljica Zlatnih vrata Tamara Visković nije se prijavila na natječaj.

Informacija o navodnom neispunjavanju uvjeta Nansi Ivanišević, točnije o neovjerenoj diplomi, pravo je iznenađenje jer je riječ o voditeljici Odjela za prosvjetu, kulturu, šport, informiranje i tehničku kulturu Uredu državne uprave u Splitu, bivšoj ministrici koja bi proceduru trebala imati u malom prstu. Ali svašta se događa i svatko griješi, pa i ministrice tri godine zaboravljaju produžiti vozačku dozvolu.

Kada se uzmu u obzir spekulacije kako je Nansi Ivanišević kandidatkinja iza koje stoji gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, dok je u tom navodnom stranačkom ratu Danijela Ćukušić izbor predsjednika splitskog HDZ-a Petra Škorića, ovim propustom, rukometnim rječnikom rečenom, Danijeli Ćukušić otvoren je put prema vratima. I to Zlatnim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 03:05