StoryEditor
Kulturaza Hrvatsku bez mina

Montažstroj priprema plesno-filmski "Protunapad"

Piše PSD.
14. siječnja 2013. - 17:27
Pod motom "Pleši za Hrvatsku slobodnu od mina" Montažstroj će uskoro pokrenuti filmsko-plesni projekt "Protunapad", u okviru kojega će se osnovati plesna skupina koja će otputovati na razminirane lokacije u Hrvatskoj i svojim plesom zagovarati važnost slobode kretanja, najavljeno je danas iz te nezavisne kazališno-plesne umjetničke skupine.

Testirajući tijelima plesača minsku opasnost Montažstroj će ispitati koliko je Hrvatska slobodna, s obzirom da se više od njezinih 700 četvornih kilometara vodi kao minski sumnjivi teritorij, stoji u najavi projekta "u kojemu je ples više od umjetnosti".

Projekt će započeti edukativno-kreativnom radionicom u prostorima Tribina Grada zagreba, na kojoj će oni koji se prijave za sudjelovanje od 28. siječnja moći upoznati pirotehničare, predstavnike Hrvatskog centra za razminiranje, stradalnike minskih incidenata te teoretičare i stručnjake, ali i specifičnosti i doseg minske zagađenosti u Hrvatskoj te sustav razminiranja u Hrvatskoj.

Radionica će završiti javnom tribinom 2. veljače na kojoj će sudionici predstaviti relevantne probleme minske opasnosti u svrhu edukacije i zagovora u javnosti.

Tijekom pohađanja radionice plesači će odlučiti imaju li dovoljno hrabrosti da se pridruže izvedbenoj skupini koja će tijekom ove i iduće godine godine uz pratnju snimateljske ekipe otputovati na dvanaesplt razminiranih lokacija u isto toliko "još uvijek zagađenih" županija.

Na svakoj će lokaciji plesači uspostaviti komunikaciju s lokalnim stanovništvom i stručnjacima kako bi utvrdili razinu sigurnosti stupanja na razminirani teritorij, te otvorili niz pitanja o tom problemu. Sastavljanje istoimene izvedbene skupine pratit će dokumentarno-igrani film "Protunapad".

Montažstroj stoga poziva plesače, ali i "sve ostale koje vole ples i imaju hrabrosti" da se do 26. siječnja prijave za sudjelovanje na radionici te pošalju kontaktne podatke i kratki životopis na adresu protunapad@montazstroj.hr.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2021 03:32