StoryEditor
KulturaVELIKA FACA

Konačno je i Smoje dobija svoj primjerak svoje knjige: evo kako mu je izdavač na groblju otkrija da i dalje obara rekorde

Piše M.K.
12. svibnja 2018. - 20:34
sm5.JPG

Konačno se i Miljenko Smoje "dočepao" svoje vlastite knjige! Nakon što je Feđa Klarić pronašao nikad u kompjuter unešen, tek na pisaćoj mašini istipkan rukopis ratnog dnevnika barda dalmatinskog novinarstva u stanu na Dražancu, gdje je živio sa svojom Lepom, nije trebalo proći puno vremena da ga izdavač, lud od sreće što mu se pružila dragocjena prilika, pusti u zasluženi život.

"Jude i beštije" tako je prije tri mjeseca izdala zagrebačka kuća HENA COM, a njezin urednik Uzeir Husković konačno je uspio u naumu da knjigu donese osobno Smoji na grob u Žrnovnicu.

Tako mu je danas otkrio, ono što bi Smoje svejedno znao, da je i dalje "velika faca", da ljude i dalje zanima što piše i da je, evo, tiskano već treće izdanje njegovog libra.

U čast svemu tome, u društvu Huskovića, Miljenku Smoji došao se pokloniti i ozbiljni konkurent Ante Tomić, najčitaniji i najgledaniji hrvatski pisac zadnjih deset godina.

Lako je tako, kad mu Smoje ne može uzvratiti. A možda i može, nikad se ne zna, moguće da još nešto skriva koja ladica ili kantunal...

item - id = 546095
related id = 0 -> 1096958
related id = 1 -> 1092695
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 07:31