StoryEditorOCM
Kazalište‘NISAM ZNALA ŠTO SE DOGAĐA‘

Splitska Sarajka Irena Parlov otkriva puno emocija i nevjerojatna iskustva u karijeri: Kod Montserrat sam morala ležati na podu, s utegom od 20 kilograma na trbuhu!

29. lipnja 2021. - 10:01
'Na pozornicu izlazimo da bismo dali svoje emocije i otvorili svoje srce publici, a ne da bismo glumili veličine i od drugih tražili aplauze da tu veličinu podrže'Saša Burić/Cropix

Ni jednog jedinog dana nisam se odmorila za vrijeme pandemije.

Nažalost, mnogi neupućeni misle – lako je samostalnim umjetnicima. Pokupe pomoć od države i doma se izležavaju. Kako da ne. Mi operni pjevači smo kao sportaši, ne održavamo li glas, zahrđamo.

Uz to još treba plaćati korepetitore i mentore, vježbati, "održavati" stare uloge kako bismo ostali u formi i učiti nove, a kada nemate prihode, to je iznimno teško. Mi smo jedina branša koja je morala raditi i dokazivati da radi, da bi potpore za nemogućnost obavljanja djelatnosti uopće dobila, a kazališta su nam bila zatvorena.

Sve predstave i gostovanja su mi bili odgođeni, ali čini mi se da se ipak pomalo vraćamo normalnim nastupima, kaže Irena Parlov, mezzosopranistica koja već godinama živi u Splitu.

Samosta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:05