StoryEditor
KazališteFestival za djecu

Lažeš, Melita najbolja predstava 13. Malog Marulića

Piše Renato Kragić
4. listopada 2020. - 12:51
Dječji žiri FestivalaJelena Popic

U sklopu programa svečanog zatvaranja 13. Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić u subotu, 3. listopada 2020. u Gradskom kazalištu lutaka Split dodijeljene su nagrade najboljim ostvarenjima u nekoliko kategorija. Na ovogodišnjem Festivalu sudjelovalo je devet kazališta s 10 predstava.

Stručni žiri u sastavu Bruna Bebić, glumica, izv. profesor, Olja Lozica, redateljica, dramaturginja i Helena Petković, redateljica, dodijelio je sljedeće nagrade:
Nagrada za kolektivnu igru - ansamblu predstave "Krpimirci“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Nagrada za izuzetno likovno rješenje – Robertu Košti za scenografiju, izradu i oblikovanje lutaka u predstavi "Vlak u snijegu“ Kazališta lutaka Zadar.
Nagrada Zdenka Mišura za najveći kazališni izazov - Gradskom kazalištu lutaka Rijeka i Kazališnoj družini "Pinklec“ iz Čakovca za predstavu "Krpimirci“.

Nagrade za najbolja glumačka ostvarenja - Ani Mariji Veselčić za ulogu Melite u predstavi "Lažeš, Melita“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Split i Zrinki Kušević za ulogu Majke u predstavi "Čudesne stranice male Danice“ u izvedbi Teatra Poco Loco iz Zagreba.

Nagrada za najbolju adaptaciju ili dramatizaciju teksta - Ivani Vuković za tekst predstave "Lažeš, Melita“ prema romanu Ivana Kušana u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Split.
Nagrada za najbolju režiju - Ivanu Plazibatu za režiju predstave "Lažeš, Melita“ u izvedbi Gradskog kazališta lutaka Split.

Nagrada za najbolji tekst - Petri Cicvarić za tekst predstave "Na tragu“ Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu.
Nagrada za najbolju predstavu u cjelini - predstavi "Lažeš, Melita“ Gradskog kazališta lutaka Split.

Svoju nagradu za najbolju predstavu dodijelio je i dječji žiri, kojeg čine učenici splitskih osnovnih škola, u sastavu Grgur Polić, Bepina Baričević, Lovro Jaman, Miriam Karol Maretić i Karmen Grisogono, a prema njihovom sudu najbolja je predstava "Lažeš, Melita“ Gradskog kazališta lutaka Split.

13. Mali Marulić održao se od 28. rujna do 3.listopada u Splitu, a izbornik ovogodišnjeg festivala bio je Goran Golovko koji je između 27 prijavljenih predstava odabrao njih deset u natjecateljski dio programa. Program festivala je realiziran u Gradskom kazalištu lutaka Split, Gradskom kazalištu mladih, Hrvatskom narodnom kazalištu Split i Gradskom kazalištu Žar ptica u Zagrebu. R. Kragić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. listopad 2020 17:53