StoryEditorOCM
KazališteU ritmu korone

Đavlja boleština opet nas uvlači u kuću. Evo prilike da iz svog dnevnog boravka pogledate kazališnu predstavu ‘Roko i Cicibela‘. Evo kada i kako...

Piše Olgica Ivić Grizelj
8. siječnja 2022. - 09:35

Divljanje brojki oboljelih od koronavirusa opet nam kazališne predstave donose doma.

Ivan Baranović, splitski glumac, producent i umjetnički voditelj Kazališne družine "Ritam igre", omogućit će nam da predstave možemo gledati iz svojih fotelja sljedeće četiri nedjelje u večernjim satima.

image
Roko i Cicibela
 
Kazališna družina ‘Ritam igre‘

– Kazališna družina "Ritam igre" iz Splita ovu nedjelju, 9.siječnja, počinje s projektom "Ritam igre online", i to prikazivanjem predstave "Roko i Cicibela" u digitalnom ruhu.

U sklopu projekta digitalne prilagodbe koji je sufinanciran od strane Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, svaku nedjelju u siječnju prikazat ćemo po jedan od sljedeća četiri naslova: "Roko i Cicibela", "Testamenat", "Ženici" i "Zavodnici" – najavio nam je Baranović te dodao:

– Na ovaj način želimo održati kontinuitet nastupanja i igranja za našu publiku i u vremenima u kojima smo ponovno limitirani što se tiče igranja uživo.

Svake nedjelje u siječnju od 20 sati publika će moći otići na web-stranicu www.ritamigre.com i tu besplatno otvoriti link kako bi gledali digitalno prilagođenu predstavu, i to doslovno iz svojih fotelja.

image
Ivan Baranović i Monika Vuco Carev u predstavi Roko i Cicibela
 
Duje Klarić/cropix

Projekt online kazališta počinje već ove nedjelje s "Rokom i Cicibelom" u 20 sati. Riječ je o predstavi autora Miljenka Smoje, koja je bila diplomski rad Ivana Baranovića kad je ovaj magistar farmacije svojem kurikulumu dodao i glumačku diplomu splitske Umjetničke akademije.

Dosad je uživo izvedena 65 puta, a uloge tumače Ivan Baranović i Monika Vuco Carev. Osim što u predstavi igra Roka, Baranović je i producent.

image
Roko i Cicibela
 
Kazališna družina ‘Ritam igre‘

Predstavu kolokvijalno možemo nazvati ljubavnom bajkom i odom životu koji je lijep ako imaš ljubav života pokraj sebe.

U ovom projektu digitalne prilagodbe s Kazališnom družinom "Ritam igre" predstava se snima s tri kamere iza koje stoji "Aheropita", a majstori svjetla su Damir i Miho Dolina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 19:06