StoryEditorOCM

Otvoren Dramski studio za djecu i mlade u Splitu!

Piše PROMO
5. lipnja 2024. - 12:04

Splitsko-sarajevski glumački i bračni dvojac Matošić Gvozden, Karla i Rijad otvorili su prije dva mjeseca Dramski studio za djecu i mlade pod nazivom Arka. Oni nam u Split donose glumačko znanje sarajevske Akademije scenskih umjetnosti; koje prenose djeci i mladima uzrasta od 6 godina, a u planiraju otvoriti satove glume i za odrasle polaznike.

Rijad Gvozden je poznati filmski, televizijski i kazališni glumac koji ima preko 40 filmova na IMDb-u, a pored toga neke filmove je napisao i režirao sam. Trenutno radi na dokumentarnom filmu “Dite” koji se bavi pitanjem porodice i roditeljstva, te je glavni i osnovni motiv za snimanje filma približiti sam process usvojenja širem auditoriju i eventualno motivirati nekoga da napravi isti korak i pruži porodično okruženje u kojem će neko dijete odrastati. Igrao je u dva filma nominirana za nagradu Oscar. Prvi put film “Quo vadis, Aida?” u režiji Jasmile Žbanić, a drugi put je bio u iščekivanju zlatnog kipića s filmom “Sevap/Mitzvah” u režiji Sabine Varjače. Također se pojavljuje u desetak TV serija a neke od najpoznatijih su; “Konak kod Hilmije”, “Dva smo svijeta različita”, “Dobro došli u Orijent Express”, “Lud Zbunjen Normalan”, “Kumovi”, ...

image

Karla i Rijad Gvozden

Karla Matošić Gvozden mlada je glumica i majka dviju djevojčica koja odlično “hendla” između poslovnih obaveza i obiteljskog života. Na početku je svoje karijere, a uz fakultetske obaveze u Sarajevu je sa suprugom Rijadom vodila školu glume te su zajedno cijelu prošlu godinu snimali reklamnu kampanju za mobilnu mrežu. Uskoro ćemo ih imati priliku gledati na filmskom platnu, u filmu “Back-up” Faruka Sokolovića, u kojemu su uloge ostvarili i Dragan Bjelogrlić, Bojana Gregorić-Vejzović, Jasna Diklić...

Rijad je u Split došao prije tri godine gdje su osnovali obitelj, a ubrzo i vlastitu Gvozden produkciju koja se bavi proizvodnjom filmova, kazališnih predstava, organizacijom događaja, snimanje video reklamnih kampanja. Rijad je poznat po svojoj monodrami “Bosanac na odmoru” koju je igrao širom regije i u inozemstvu, svoju monokomediju je odigrao preko 180 puta u 10 zemalja. Samo je u splitskoj Lori predstava odigrana 14 puta i svaki put je Rijad oduševio svojom igrom.

image

Karla i Rijad Gvozden

Ovi svestrani i talentirani umjetnici se izdvajaju željom, voljom i trudom da stvaraju i donesu nešto novo u grad Split, da obogate kulturni život grada kojem po svemu sudeći nedostaje sadržaja za djecu i mlade te planiraju obogatiti kulturnu scenu grada Splita za koji smatraju da ima puno kulturno/umjetnički neiskorištenog potencijala.

Ako želite postati Arkin član i učiti glumu s Karlom i Rijadom možete se prijaviti putem broja 092 404 7988 ili na mail adresu gvozden.pro@gmail.com. Satovi se održavaju u ulici Gradišćanskih Hrvata 16, u Splitu - kontinuirano i ljeti te su u tijeku upisi za ljetni semestar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 12:05