StoryEditor

Glazbenici iz regije ponovno u Dubrovniku

Piše PSD.
17. siječnja 2012. - 23:25
Tradicionalni međunarodni seminar za glazbene pedagoge, umjetnike, te studente i učenike, polaznike muzičkih škola i akademija, što se u Dubrovniku održava od 16. do 22. siječnja, prigodnom je svečanošću, a potom i koncertom, otvoren u ponedjeljak navečer.

Sudionika je ove godine 220, predavači na seminaru su istaknuti pedagozi i glazbenici iz BIH, Hrvatske,Slovenije, Srbije, Turske...

Mjesto okupljanja već renomiranih glazbenika i budućih im kolega, ponovno je dubrovački Hotel Park, koji početkom svake godine u siječnju, već desetljeće i pol ugošćuje sudionike seminara što ga u Gradu podno Srđa organizira Udruga muzičkih i baletnih pedagoga Bosne i Hercegovine na čijem je čelu prof. Dževad Šabanagić.

Tijekom ovogodišnjeg dubrovačkog, seminarskog tijedna najavljeni su koncerti instrumentalista, promocija knjige o povijesti bosanske i hercegovačke glazbe, te brojna predavanja.

Na popisu sudionika predavača, profesori su muzičkih akademija u Beogradu (Aleksandar Serdar - klavir, Vojin Vasović - harmonika i Vera Ogrizović - gitara), Istambulu (Chiat Askin - violina), Zagrebu (Dario Teskera - truba), Ljubljani (Karolina Zupan - flauta), te Sarajevu (Yavgeny Xaviereff - violončelo i komorna glazba, Ognjen Bomoštar - zborno dirigiranje i aranžiranje, Vedran Tuce - klarinet, Senad Kazić - solfeggio, Valida Akšamija - glazbena kultura u osnovnim i srednjim školama i Ivan Čavlović - opće teme).

Jasmina MRVALJEVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. siječanj 2022 12:31