StoryEditor
GlazbaI Bračani putuju

Valentino Bošković predstavlja novi glazbeno-povijesni ep ‘Tri punte portafoja‘ na online festivalu u nizozemskom Groningenu

Piše Jakov Kosanović
14. siječnja 2021. - 12:00
Valentino Bošković

Valentino Bošković, najpoznatiji brački glazbeni astronaut, nastupit će ovoga petka, 15. siječnja u 20.25h, na najvećem europskom showcase festivalu, Eurosonic-u, koji se održava od 13. do 16. siječnja u nizozemskom gradu Groningenu.

Festival će se održati online, što je našem Valentinotu taman za predstaviti novi glazbeno-povijesni ep "Tri punte portafoja".

- Pozivu na festival smo se odazvali jer smo dobili slobodu osmislit program kojim ćemo se predstavit. Tako smo se odlučili za premijeru našeg novog djela, glazbeno-povijesnog epa "Tri punte portafoja" koji uključuje i dvije dosad neobjavljene pjesme, a sve praćeno arhivskim snimkama Brača i bračkog podmorja, prenijeli su nam vijesti komornici i glasnogovornici Valentinota, Josip Radić i Branko Dragičević.

Još su friški od jednoglasnog uspjeha u kritike i publike prošlogodišnjeg albuma "Velika Praska", koji se našao na listama najboljih albuma većine hrvatskih i regionalnih glazbenih kritičara, kao i singl "Blojska rapsodija". Kao i prethodni, album se može besplatno slušati na njihovom Bandcampu.

Vinilno izdanje "Velike praske" je u izradi i naći će se uskoro u prodaji u ediciji Mudrog Brka, a dotad se kupci mogu opredijeliti između CD kompilacije "Vodič kroz galaksiju za redikule" ili ulaznice za onaj koncert kojega Valentino obećava u dalekoj budućnosti.

Jer, kako sam kaže, nizozemska prilika "nije nastup uživo, to će tek bit na Vidovoj gori 2046. godine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

22. siječanj 2021 14:36