StoryEditor
GlazbaŠTETA

Prije roka zaključena koncertna sezona na solinskoj Gradini. Publika neće vidjeti Natali Dizdar ni Marka Tolja, a saznali smo i razlog

Piše Ivo Bonković
15. rujna 2021. - 12:25

Šteta! Baš tako. Vrhunski i odlično posjećeni 'Koncerti na Gradini', koji su u Solin doveli najbolje hrvatske izvođače, neće se nastaviti.

Tako su otkazani koncerti sljedeće tri subote, a u Solinu su trebali nastupati Kopito + Rolo, Natali Dizdar i Marko Tolja, koji je trebao zaključiti sezonu na Gradini.

image
I Vanna je nastupila na Gradini ovog ljeta

 
Nikola Vilić/Cropix

Razloge nam je pojasnio Luka Žižić iz AR agencija, koja je i organizirala koncerte.

- Stvar je vrlo jednostavna, nažalost situacija s koronom je sve gora, ušli smo u crveno, a brojke oboljelih stalno rastu. To je prvi razlog, a drugi je što su od 1. rujna obustavljene subvencije kojima smo pokrivali testiranje.

To bi nas dovelo u neugodnu situaciju prema posjetiteljima, i mislim da je ovo ipak najbolje rješenje. Šteta jer smo imali jako dobru koncertnu sezonu, iako je u početku sve to bilo čudno kad smo krenuli.

image
Gradina je bila puna, program je bio odličan


 
Nikola Vilić/Cropix

Kasnije, kad se već sve uhodalo i ljudima su postala uobičajena pravila na koncertima, imali smo odličan kolovoz s puno publike, baš je sve bilo uredno.

Osim toga imali smo i izvrstan program, po tome je Solin ove godine baš bio koncertni vrh.

Da ne govorim da je obnovljena Gradina doista vrhunski prostor za koncerte, i Solin se sada ima čime pohvaliti.

Još jednom, žao mi je što nismo doveli sezonu do kraja, i ispričavam se svima koji su namjeravali posjetiti jedan od ovih otkazanih koncerata, zaključio je Žižić.

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2021 14:18