StoryEditorOCM
GlazbaKoncerti četvrtkom

Nova splitska Koncertna dvorana otvara vrata: sutra će Zagreb Brass Quintet odati počast Morriconeu, potom ide Cohen, pjesme zadarskih Arbanasa...

Piše Jasenka Leskur
20. siječnja 2021. - 15:59
Zagreb Brass Quintet, sa skladbama Morriconea, Crespoa i Previna, u četvrtak će napuniti Koncertnu dvoranu u skladu s protuepidemiološkim mjeramaDuje Klarić/Cropix

Započinje koncertna sezona u novoj dvorani u Tončićevoj ulici! Ovog četvrtka, 21. siječnja ciklus pod nazivom "Koncerti četvrtkom" otvorit će Zagreb Brass Quintet koji će svojim programom odati počast nedavno preminulim skladateljima Ennio Morriconeu, Enrique Crespou i Andréu Previnu.

Glazbena večer koja će donijeti poznate teme iz holywoodskih filmova i i jazz izvedbe započinje u 19 sati, a ulaznice se prodaju u "Tisak Media" u City Centru, "Dancing Bearu", "Cro Fan Shop" u Mall of Split, te putem online serisa adriaticket.com po promotivnoj cijeni od 25 kuna. S obzirom na epidemiološke mjere, u prodaji će biti niti tridesetak ulaznica. Drugima za utjehu, koncerti će se svakog četvrtka uživo prenositi na YouTube kanalu i preko Facebook stranice.

image
Edin Karamazov s Dinom Bušić i Melitom Ivković 4. veljače izvest će zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa
Duje Klaric/Cropix

Poznato je i tko će sve nastupati u Hrvatskom domu do početka ožujka: 28. siječnja Duo Artina (Andrea Jelavić, flauta i Martina Jembrišak, harmonika) izvodit će klasičnu suvremenu glazbu Kube, Japana i SAD-a. Dina e Mel (Dina Bušić, pjevačica, Melita Ivković, gitara, Edin Karamazov, gitara i saz) 4. veljače izvest će zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa koji su se početkom 18. stoljeća doselili sa Skadarskog jezera na zadarsko područje.

Nadalje, 11. veljače pjevačica Maja Posavec, i gitarist Ivan Kapec spremaju "Večer s Cohenom" na kojoj će izvoditi "Suzzane", "Sisters of Mercy", "Bird on the Wire" i druge uspješnice Leonarda Cohena, a 18. veljače sopranistica Ivana Lazar i orguljaš Pavao Mašić na povijesnom glasoviru izvode Haydnove i Mozartove pjesme za glas i fortepiano. Filip Merčep 25. veljače izvodi obrade poznatih klasičnih djela za marimbu, a 4. ožujka češki virtuoz, gitarist Pavel Steidl svira djela J.K. Mertza, P.J. de Abril Tirado, N. Paganinija, L. Legnanija, L. Janáčeka i P. Steidla.

image
Maja Posavec s gitaristom Ivanom Kapecom 11. veljače za 30 slušatelja organizira 'Večer s Cohenom'
Boris Kovacev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 14:04