StoryEditor
Glazbasplitsko ljeto

Meksički tenor Ramón Vargas i hrvatski mariachi Los Caballeros Peristil ‘zapljusnili‘ valom dobre energije: ‘Bila bi mi čast s njima otići na turneju‘

22. srpnja 2020. - 22:56

Koncert "Srce Meksika" uz najpoznatijeg meksičkog tenora Ramóna Vargasa i hrvatski mariachi ansambl Los Caballeros, razveselio je publiku na Peristilu i donio na Splitsko ljeto novi val dobre energije.

Ulaznice su već danima rasprodane, a na carski se trg smjestilo oko 300 gledatelja - da su bile postavljene tribine, zacijelo bi ih bilo i dvostruko.

Ramon Vargas, koji je već pjevao u Splitu, živi u Beču ali nastupa diljem svijeta, na najuglednijim opernim pozornicama. Međutim, jednako cijeni i mariachi glazbu iz svoje rodne zemlje, održava koncrete s tradicionalnim meksičkim pjesmama, a kazao je kako te pjesme pjeva otkako zna za sebe jer su sastavni dio života i kulture Meksika.

Los Caballerose, s kojima je održao već nekoliko koncerata, ocijenio je najboljim europskim mariachi sastavom, istaknuvši kako bi mu bila velika čast otići s njima na međunarodnu turneju.

Za peristilski nastup uglavnom je Vargas odabrao repertoar meksičkih pjesama od kojih su neke napisali poznati tamošnji skladatelji kao što je José Alfredo Jiménez, ali i tradicionalnih. Imao je jako lijepu komunikaciju s publikom, prije gotovo svake pjesme ispričao bi nešto o njezinoj povijesti, običajima u svoj zemlji, serenadama... 

item - id = 1033954
related id = 0 -> 1119908
related id = 1 -> 1118063
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2021 02:11