StoryEditor
Glazbaakcija rotarijanaca

Humanitarni koncert za Hrvatski glazbeni zavod: evo kako možete uživati u nastupima svjetski poznatih glazbenika i pritom pomoći HGZ-u

30. travnja 2020. - 14:00
Marko Todorov/HANZA MEDIA

Rotary E-klub Hrvatska poziva na dobrotvorni e-koncert, koji će se održati u ponedjeljak, 4. svibnja, u 20 sati, u izravnom prijenosu na YouTube kanalu.

Troje naših svjetski poznatih glazbenika, gitarist Petrit Çeku, pijanistica Martina Filjak te violončelistica Kajana Pačko, nastupit će iz svojih domova.

E-koncertom želimo pomoći obnovu koncertne dvorane i zgrade Hrvatskoga glazbenog zavoda, koja je netom nakon renovacije pretrpjela golemu materijalnu štetu uslijed potresa, kažu u Rotary klubu.

Poručuju da se e-koncert može slušati ako se do 3. svibnja kupi ulaznica, čija je najniža cijena sto kuna. Budući da je zamišljena kao donacija, svatko može uplatiti i više, a cjelokupan iznos bit će doniran Hrvatskom glazbenom zavodu.

Nakon koncerta organizatori pozivaju na e-druženje i razgovor s umjetnicima, Rotary članovima te predstavnicima Hrvatskoga glazbenog zavoda, i to u 21 sat na platformi Microsoft Teams, a tom prilikom će objaviti i koliko je novca prikupljeno. Link i upute za spajanje publika će dobiti zajedno s linkom za koncert.

Novac se uplaćuje na račun Rotary E-klub Hrvatska E-koncert, IBAN: HR0723400091511068625, SWIFT: PBZGHR2X,
Privredna banka Zagreb d.d. Zagreb, Radnička cesta 50. U opis plaćanja treba upisati svoju e-mail adresu.

Inače, zgrada Hrvatskoga glazbenog zavoda u samom središtu Zagreba samo za hitnu sanaciju krovišta treba 850 tisuća kuna. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 21:12