StoryEditor
GlazbaCINESTAR

Četiri klasika Royal Opera Housea na velikom platnu

Piše Renato Kragić
7. listopada 2020. - 14:12
Prizor iz Giselle© Tristram Kenton

Sezona jesen - zima pored kiše obećava i malo pjesme i plesa. I to vrlo ekskluzivnoga. Naime, Royal Opera House s ponosom najavljuje po dvije opere i dva baleta, u distribuciji Trafalgara.

Sva četiri glazbeno-scenska zbivanja prenijet će CineStar koji sezonu spektakala na velikom platnu otvara 20. listopada kraljevskim baletom Giselle.

Ova klasična priča baleta o izdaji, nadnaravnom i ljubavi koja nadilazi smrt snimljena je 2016. godine, u plesnoj podjeli koju predvode Marianela Nuñez i Vadim Muntagirov.

U studenom, pak, na programu će biti Puccinijeva "Manon Lescaut" i Verdijev Macbeth. Manon Lescaut premijerno je izvedena 1893. godine i bio je to Puccinijev prvi veliki trijumf. Produkciju Jonathana Kenta iz 2014. vodi Antonio Pappano, a glume Jonas Kaufmann, Christopher Maltman i Kristine Opolais.

Šampanjac između činova

Verdijev "Macbeth", nadahnut Shakespeareovom tragedijom, u glumačkoj postavi gleda i čuje Annu Netrebko, Željka Lučića i Ildebranda D’Arcangela, a opera je snimljena 2018. godine.

Sezona se zatvara 10. prosinca, baletom Orašar koji je snimljen 2016. godine. Predstava bez koje su božićni blagdani nezamislivi, snimljena je u spektakularnoj produkciji Petera Wrighta, u izvedbi Kraljevskog baleta 1984. godine.

U ovoj izvedbi sudjeluju: Lauren Cuthbertson, Federico Bonelli, Francesca Hayward i Alexander Campbell.

Uz Royal Opera House, opere i baleti u CineStarova kina dolaze opremljeni ekskluzivnim isječcima iza kulisa, intervjuima i izvođačima izbliza. Sve gledat će se u kinima Kaptol Boutique Cinema, CineStaru Rijeka i CineStaru Joker Split, a bonus je i šampanjac kojima CineStar časti publiku između činova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. listopad 2020 03:02