StoryEditorOCM
Film & TVpuna kinoteka

U Splitu održana premijera "Glasa" Ognjena Sviličića: Ako je netko ponio kalašnjikov, molimo da ne puca po nama ako vam se film ne svidi

Piše Marko Njegić
16. siječnja 2020. - 22:12

Hrvatska premijera novog filma Ognjena Sviličića "Glas" održala se ovog četvrtka u Splitu, točnije splitskoj "Kinoteci", i to tjedan dana prije početka redovne kinodistribucije.

Kako je najavio voditelj premijere Joško Bonaći, Sviličić u filmu "tematizira borbu pojedinca protiv okoline, odolijevanje konformizmu, opet kroz prizmu onih najosjetljivijih u formativnim godinama – tinejdžera".

- Ako je netko uzeo kalašnjikov od doma, molimo da ne puca po nama ako vam se film ne svidi – našalio se Sviličić prije početka projekcije i otkrio nam kako to da je hrvatska premijera, za promjenu, baš u Splitu.

- Većina glumaca je iz Splita i film se događa u Dalmaciji, tako da mi se čini da je Split logičan izbor da film bude prikazan prvi put u Hrvatskoj. Osim toga, mislim da je jako važno da kao filmaši krenemo na put i pokažemo da ima publike i van Zagreba. Mislim da je bitno za ovaj film da zbog tematike kojom se bavi pokrene neka pitanja o našem društvu. Ne očekujem lavinu, ali kao i s prošlim filmom, gdje smo uspjeli skrenuti pažnju javnosti na maloljetničko nasilje, nadam se da će ovaj film također dati povoda za razmišljanje – kazao nam je Sviličić koji je na premijeru stigao u društvu mladih glumaca, predvođenih Frankom Jakovčevićem.

- Franko je po mom mišljenju već izgrađen glumac, a isto tako mogu reći i za većinu njegovih mladih kolega, to su klinci koji znaju što žele i s takvim ljudima je divota raditi – tvrdi Sviličić, u konačnici zadovoljan prijemom filma i pljeskom publike.

- Nitko ne puca, valjda je dobro...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 16:02