StoryEditor
Film & TVZa 39 kuna mjesečno

U Hrvatsku uskoro dolazi nova streaming platforma. Iznenadit ćete o čijem je proizvodu riječ

Piše SD
22. studenog 2021. - 13:40

Najbrže rastući streaming-servis u Rusiji, START, najavljuje početnu fazu lansiranja platforme prilagođene hrvatskom tržištu, kao i prvi val ekskluzivnih sadržaja – ruskih filmova i serija s hrvatskim i engleskim prijevodima, najavljeno je iz S

Glavni je fokus na visokokvalitetnim serijama i filmovima najboljih stvaratelja i umjetnika koji rade u ruskoj filmskoj industriji. Više od 50 originalnih projekata producirao je START u posljednje četiri godine u vlastitom studiju, uključujući niz filmova, serija, dokumentarnih filmova i obiteljskih emisija.

Također, više od 80 vrhunskih projekata trenutačno je u različitim fazama produkcije, uključujući 'Izazov' — prvi film snimljen u svemiru — čiji je autor Klim Shipenko.

Projekt je koprodukcija STARTA i produkcijskih kompanija Roscosmos, Channel One i Yellow, Black and White, globalno poznatima u proizvodnji kinohitova i niza zabavnih filmova.

Uspjeh platforme START dodatno ističe i činjenica da kompanijski producenti stoje iza ostvarenja kao što je 'Sin bogataša', ruskog filma s najvećom zaradom svih vremena. Jedino je 'Avatar' zaradio više (44,2 milijuna eura) na ruskim blagajnama.

Osim toga, START je plasirao i originalni znanstveno-fantastični hit 'Bolji od nas', prvi ruski projekt koji je osigurao Netflixov status Original.

Na popisu projekata je i serija 'Sponzoruše', prvi ruski Amazon Prime Original, koja je ostvarila izniman uspjeh isključivo u digitalnom obliku (bez TV distribucije), dok je serija 'Sherlock: Ruske kronike' nakon premijere na platformi START objavljena na japanskom kanalu AXN Mystery.

- START je međunarodni streaming-servis sa 40 posto pretplatnika izvan Rusije. Sada s ponosom najavljujemo pokretanje servisa u Hrvatskoj. Glavni ciljevi kompanije START jesu podijeliti priče s publikom u regiji i postati jedan od ključnih igrača u sferi 'videa na zahtjev' (VOD) u istočnoj i centralnoj Europi. Već smo u završnoj fazi sporazuma o suradnji s nekima od naših partnera u Hrvatskoj, rekao je Alexander Dvoynishnikov, direktor za strateška partnerstva u kompaniji START.

U početnoj fazi lansiranja platforme u regiji START nudi vrhunske originalne serije, uključujući dramu o elitnom moskovskom svijetu novca, seksa i moći s preko 65 milijuna pregleda na platformi START, 'Sponzoruše', originalnu novu vampirsku dramediju 'Vampiri iz nedođije', nagrađivanu dramu 'Oluja', avanturističku seriju o prijateljstvu 'Osobno Kaha: Ženidba', sportsku komediju 'Fitness', dvije sezone obiteljske dramedije 'Rat obitelji', sportsku dramu 'Izvan igre', dokumentarnu miniseriju koja obrađuje temu zlostavljanja 'Dosta!', miniseriju temeljenu na hit-drami 'Теkst', komedije 'Kuhinja', 'Lapsi', 'Zona nelagode', 'Posljednji iz roda Magikjan', 'Ukratko'.

Originalni projekti STARTA istovremeno će biti globalno premijerno prikazivani na hrvatskom, ruskom i engleskom jeziku, počevši od serije koja predstavlja mješavinu drame i komedije 'Kvartet I' (od kreatora komedija 'Dan izbora', 'Dan radija', 'O čemu razgovaraju muškarci', 'O čemu još razgovaraju muškarci'), 'Borenjka to nema u sebi', koja prati uznemirenog filmskog redatelja koji se nakon snimanja novog filma povlači u svoja sjećanja i brige.

Do kraja 2021. još dva originalna ostvarenja bit će premijerno prikazana, a riječ je o novoj komediji o tri žene koje nakon smrti oca nasljeđuju seoski autoservis – 'Sestre' — kao i serija 'KrisTina', o infantilnoj djevojčici Kris koja živi dosadnim životom i jednog dana upoznaje savršenu verziju sebe — Tinu.

Uz sadržaj u pretplati za 39 kuna (4,99€) bez dodatnih plaćanja i reklama na mjesečnom nivou, START također nudi 7 dana besplatnog probnog razdoblja.

Platforma će biti dostupna u web-varijanti (start.film), na Androidovim i Appleovim pametnim telefonima i tabletima, Samsungovim i LG pametnim televizorima, a do kraja 2021. i na Android TV-u.

START su 2017. godine osnovali producenti kompanije Yellow, Black and White, vodećeg filmskog studija u proizvodnji kinohitova i niza zabavnih filmova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2021 13:40