StoryEditor
Film & TVJUBILARNA EMISIJA

Tri žene, među kojima čak dvije Splićanke, pobijedile su lovkinju Moranu u večerašnjoj ‘Potjeri‘ i osvojile 49.000 tisuća kuna! Biste li vi znali odgovore na ova pitanja?

Piše M.P.
8. lipnja 2021. - 19:52
U jubilarnoj 1100. epizodi natjecale su se četiri žene.HRT

- Dobra večer i dobro došli u slavljeničku Potjeru u kojoj osim što slavimo i upozoravamo na još uvijek prisutnu neravnopravnost u našem društvu između muškaraca i žena. I zato smo u večerašnju Potjeru pozvali u glavnu ulogu žene. Jer one su glavne i u životu, ali mi si to ne želimo priznati. Upoznajmo ih!, rekao je večeras voditelj Joško Lokas na samom početku popularnog kviza.

Četiri dame koje su se borile protiv 'lovkinje' Morane Zibar u jubilarnoj 1100 epizodi bile su Neda (47) iz Splita, Zrinka (18) iz Zagreba, Sunčica (51) iz Makarske i Jelena (43), također iz Splita.

Dame su skupile ukupno 49 tisuća kuna, a u završnoj 'Potjeri' nije sudjelovala jedino Sunčica, koja je prethodno ispala na 'ploči'. U dvije minute imale su 13 točnih odgovara koje Morana naposljetku nije stigla. 

- Žene nisu samo ukras ovdje u emisiji, pokazale ste da ste jako dobre. Žene jesu malo plahije i slabije se prijavljuju, to treba stalno ponavljati, rekla je Morana prije nego što je počela odgovarati na pitanja.

image
U završnoj 'Potjeri' sudjelovale su Splićanke Neda i Jelena te zagrebačka maturantica Zrinka.
HRT

Problemi su počeli na petom pitanju u prvoj minuti i 24 sekundi kad je Joško pitao Moranu tko je autor dječjeg romana 'Anka Brazilijanka'. Ona je krivo odgovorila 'Matošec', dok su dame rekle 'Mato Lovrak' vrativši time Moranu korak natrag.

I kad se činilo da će ih stići, zapela je na osmom pitanju, koje je glasilo: 'Tko je u Bibliji magarećom čeljusti usmrtio tisuće Filistejaca?'. Morana je rekla 'David' što je bilo netočno, a natjecateljice su točno odgovorile da je to bio Samson.

- Koji je član Rolling Stonesa 80-ih objavio samostalne albume She's the boss i Primitive cool?, bilo je deseto pitanje postavljeno Morani četiri sekunde prije isteka vremena. Krivo je rekla Keith Richard, dok su protivnice bile u pravu rekavši Mick Jagger.

Time je sve bilo riješeno, a Joško Lokas rekao je damama da im može samo čestitati. Isto je napravila i Morana kojoj je bilo žao da natjecateljice nisu osvojile više novaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2021 22:26