StoryEditorOCM
Film & TVpromocija filma

Što se krije iza ovog uznemirujućeg prizor na glavnom zagrebačkom trgu? ‘Mjesto zločina‘, srećom, tek je reklama...

Piše JL
13. rujna 2023. - 15:35

‘Policija je tražila da uklonimo šator iz centra grada, no nakon što smo pokazali potrebne dozvole, povukli su zahtjev. I sljedeći tjedan ćemo imati sličnu promociju filma‘ rekla nam je Zinka Bardić

"Policija je tražila da uklonimo šator iz centra grada, no nakon što smo pokazali potrebne dozvole, povukli su zahtjev. I sljedećo tjedan ćemo imati sličnu promociju filma" rekla nam je Zinka Bardić. Riječ je, naime, o promociji filma Gorana Kulenovića, "Smrt djevojčice sa žigicama".

image
Nera Šimić/Cropix

U srijedu ujutro, kako piše Jutarnji list, pažnju Zagrepčana privukao je otvoreni šator s natpisom "policija" u kojem se nalazio bolnički krevet prekriven plahtama ispod kojih se nazire tijelo. Mjesto zločina smješteno je na glavni gradski trg pored ulaza u Hotel Dubrovnik, a prilaskom bliže otkrili smo da se radi o promociji novog hrvatskog filma Smrt djevojčice sa žigicama.

Goran Kulenović redatelj filma "Smrt djevojčice sa žigicama" i glumci Borko Perić i Elma Juković su na početku Gajeve ulice ispred "policijskog šatora" s građanima i "otkrivali" ubojicu djevojčice sa žigicama.

image
Nera Šimić/Cropix

Gala premijera filma održana je u utorak u kinu Cineplexx City Center One East, a od četvrtka 14. rujna moći će se pogledati u kinima i multipleksima. Film Smrt djevojčice sa žigicama temelji se na istoimenom romanu Zorana Ferića koji je u suradnji s redateljem pisao scenarij.

Uzbudljivi krimić o ubojstvu lokalne prostitutke sniman je na otoku Rabu te je izazvao veliku pažnju publike na festivalima u Puli, Sarajevu i Rabu. Napeta priča filma prati patologa Feru (Ozren Grabarić), svježe rastavljenog 40-godišnjaka čiji se dolazak na otok poklopi s brojnim čudnim stvarima od kojih je vrhunac ubojstvo "djevojčice sa žigicama" – rumunjske transseksualke Marillene koja se bavila prostitucijom i svoje partnere zarazila gonorejom.

image
Nera Šimić/Cropix

Patolog zatim uz policijskog inspektora Mungosa (Goran Navojec) biva uvučen u istragu zločina te i sam pokušava doći do odgovora tko je ubojica.

Veliki glumački ansambl predvodi Ozren Grabarić, a uz njega su u filmu i Jelena Lopatić, Goran Navojec, Borko Perić, Slavko Juraga, Luka Petrušić, Slavko Sobin, Nikša Butijer, Iva Babić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Sanja Milardović, Elma Juković, Admir Šehović, Silvio Mumelaš, Dušan Kovačević, Dominik Dolenec, Danijela Evđenić, Martin Stević i Darko Stazić te Voja Brajović u ulozi pjesnika Bobe.

image
Nera Šimić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 23:31