StoryEditor
Film & TV‘Porodica‘

Stiže serija koju su djeca Slobodana Miloševića pokušala zabraniti: ‘Ovo je priča o početku kraja jedne obitelji, zemlje i epohe‘

Piše Klara Rožman/JL
23. ožujka 2021. - 23:07
Bračni par Milošević, Slobodan i Mirjana, odnosno glumci Boris Isaković i Mirjana Karanović  Instagram/Mirjana Karanović

Na 20. godišnjicu uhićenja Slobodana Miloševića na RTS-u počinje emitiranje dugoočekivane igrane serije "Porodica" koja u pet nastavaka prati posljednja tri dana prije uhićenja bivšeg predsjednika Srbije.

Serija, u kojoj glavne uloge igraju velike regionalne zvijezde, počela se snimati prije godinu i pol, a sada je s nestrpljenjem očekuje cijela Srbija, ali i regija iako iza sebe već ima kontroverze, a još nije ni počela s prikazivanjem.

image
Serija 'Porodica'
 
Instagram/Tijana Marković

Naime, Marija i Marko Milošević su putem odvjetnika u više navrata nastojali zabraniti snimanje serijala o svojim roditeljima tvrdeći kako Mirjana i Slobodan Milošević neće biti prikazani u objektivnom svjetlu, no nastojanja im nisu imala uspješan ishod.

Po traileru je teško bilo što zaključiti, čak ni to kako izgledaju Miloševići, no pojavile su se već neke fotografije sa seta.

Srpski mediji pišu da prva epizoda počinje arhivskim kadrovima mitinga na Ušću gdje oduševljena masa euforično pozdravlja Miloševića na vrhuncu moći. Nastavlja se napetom atmosferom koja publiku uvlači u obiteljsku krizu u vili Mir na Dedinju u kojoj se, okruženi policijom, novinarima i demonstrantima, nalaze članovi obitelji.

Nova vlast na čelu s premijerom Zoranom Đinđićem za to vrijeme pokušava smisliti kako bez žrtava, poštujući zakone, uhititi ne baš običnog građanina. Situacija se otima kontroli, ljudi nepredvidivo reagiraju...

image
Kći obitelji Milošević, Mariju, glumi Tijana Marković, Slobodana Miloševića glumi Boris Isaković, a Mirjana Karanović glumi suprugu Mirjanu Marković u seriji 'Porodica'
 
Instagram/Tijana Marković

- Ovo je priča o početku kraja jedne obitelji, jedne zemlje i jedne epohe. Posljednji zajednički trenuci koje će ta obitelj doživjeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće predstavljaju metaforu i tragediju ne samo njih samih, nego i cijele zemlje i naroda - izjavio je Bojan Vuletić, scenarist i redatelj serije u kojoj Slobodana Miloševića glumi Boris Isaković.

Poznata srbijanska kazališna, televizijska i filmska glumica, 64-godišnja Mirjana Karanović glumi Miloševiććevu suprugu, Mirjanu Marković.

image
Glumac Boris Isaković na šminkanju kako bi što vjernije prikazao Slobodana Miloševića
 
Instagram/Mirjana Karanović

Njihovu kći Mariju Milošević glumi Tijana Marković, Zorana Đinđića Uliks FehmiuVojislava Koštunicu Svetozar Cvetković, Čedomira Jovanovića Milan Marić...

Svetlana Bojković pojavljuje se u ulozi umirovljenice, pristaše politike Slobodana Miloševića.

"Porodica" je zajedničko ostvarenje produkcija Firefly i Telekoma Srbije, i kako pišu srpski mediji - dramska interpretacija stvarnih događaja, zasnovana na činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svjedočenjima prisutnih.

Emitirat će se od 29. ožujka do 2. travnja na RTS-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2022 19:26