StoryEditorOCM
Film & TVod 3. do 10. travnja

‘Sramotno je da se u trenutku rata u Ukrajini bavimo jednom pljuskom‘: direktor ZagrebDoxa najavio nam je 18. izdanje i dotaknuo se incidenta na Oscarima

Piše Marko Njegić
3. travnja 2022. - 19:01
Nenad Puhovski: Ponosni smo što smo kroz čitavo ovo vrijeme bili jedan od rijetkih festivala koji ni u jednom trenutku nije otišao 'online'Samir Cerić Kovačević

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox ove se godine gotovo vratio na svoj matični termin održavanja u kasnu zimu/rano proljeće, naročito u odnosu na prijašnja dva koronska izdanja (jesen, ljeto).

Vratio se i na staru adresu – u Kaptol Boutique Cinema, gdje će se njegovo osamnaesto izdanje održati od 3. do 10. travnja.

Moglo bi se govoriti o povratku na staro normalno da korona još uvijek nije prisutna i da od prošlogodišnjeg do ovogodišnjeg Zagreb Doxa nije došlo do invazije na Ukrajinu.

Zanimljivo, pobjednik ZagrebDoxa 2021. upravo je ukrajinski dokumentarac "Zemlja je poput plave naranče" autorice Irine Cilik, koja je ove godine trebala biti u žiriju, ali zbog trenutne situacije ostaje samo počasna članica tog žirija.

Cilik je tijekom kontakata s direkcijo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:01