StoryEditor
Film & TVSvi su se zakačili

Sada i u samoj Južnoj Koreji organiziraju natjecanja po uzoru na ‘Igru lignje‘. Pročitajte što sudionici rade i kolike su nagrade. A tko izgubi...

Piše PSD
15. listopada 2021. - 15:29

Stvano je cijeli svijet poludio za južnokorskom serijom na Netflixu - 'Igra lignje'.

Nema sumnje da će 'Igra...' postati najgledanija u povijesti tog servisa, a serija je toliko popularna da se organiziraju natjecanja po uzoru na 'lignju'.

Tako bi jedan južnokorejski hotel krajem listopada trebao ugostiti natjecatelje 'Igre lignje'. Riječ je o hotelu St. John's u Gangneungu.

image
Evo ih...natjecatelji u 'Igri lignje' u Abi Dhabiju


 
AFP

Takođet u listopadu je Korejski kulturni centar u Ujedinjenim Arapskim Emiratima organizirao identično natjecanje temeljem 'Igre lignje'.

U Koreji je cijena prijave za sudjelovanje u natjecanju 9 američkih dolara, i već nakon dva dana sva su mjesta bila popunjena.

Prema službenoj web stranici hotela, pobjednik će dobiti 5 miliona vona (približno 4.178 dolara), što je ipak manje nego u seriji. Doduše, nitko neće izgubiti glavu, što je ipak utješna nagrada.

image
Još jedna snimka iz Korejskog kulturnog centra u Abu Dhabiju


 
AFP

Natjecatelji će se u borovoj šumi u blizini hotela natjecati u četiri igre: "cvijet Mugungwha je procvjetao" ("Red light, Green ligt"), povlačenje konopca, "ttakji chigi" (prevrtanje papirnih pločica) i izazov pravljenja "dalgona" kolačića.

Iako nema ubijanja, oni koji se ne drže pravila bit će eliminirani. Iz igre, ne i iz života.

image
A ovo je prava 'Igra lignje'


 
Profimedia

Naravno, ekstenzije serije niču na sve strane, novac se vrti nemilice. Tako su slip-on tenisice američkog brenda Vans kakve se nose u 'Igri' izazvale pomamu na tržištu, a potražnja za komadima u plavozelenoj boji iz tjedna u tjedan raste za 130 posto.

Poznati high street brend Stradivarius iz španjolske grupacije Inditex u svoju ponudu  je uvrstio trenerku poput onih iz serije.

Zelene boje i retro trenirka po uzoru na model iz serije u prodaji se nalazi po cijeni od 300 kuna. No, nije sve tako bajno. Premda zbog brutalnosti nije namijenjena mlađima od 15 godina, hit je i među klincima koji su počeli peći kolače i igrati druge igre iz “Igre lignje”.

image
Profimedia
item - id = 1135330
related id = 0 -> 1148077
related id = 1 -> 1147658
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. prosinac 2021 01:43