StoryEditorOCM
Film & TVGASI SVJETLO

S nestrpljenjem smo očekivali protekli kino vikend. Rezultat? Provjerite kako je prošla nova akcija ‘Top Gun: Maverick‘, a kako domaći ‘Divljaci‘

Piše Marko Njegić
6. lipnja 2022. - 18:23

Dok "Top Gun: Maverick" rastura i u hrvatskim kinima, "Divljaci" su nažalost posrnuli u privlačenju šire publike i ispunjavanju potencijala kinohita, odnosno nisu uspjeli preokrenuti slabu gledanost hrvatskih filmova.

Rijetki primjerak žanrovskog i populističkog hrvatskog filma (akcija, akcijska komedija) imao je prilično slabo vikend-otvaranje i vidjelo ga je svega 686 gledatelja od četvrtka do nedjelje, tj. zaradio je 28.189 kuna.

Usporedbe radi, nedavni hrvatski film u kinima, "Razgovor", imao je 745 gledatelja u prvom vikendu prikazivanja, a prošlogodišnja "Zora" 630. Oba filma su, zanimljivo, drame.

Ako tražimo neki iole žanrovskiji ili populističkiji hrvatski film za usporedbu, to je "Po tamburi" koji je u prosincu privukao 2504 gledatelja u kina u prva četiri dana prikazivanja.

image

Premijera hrvatske akcijske komedije 'Divljaci' u 'Cinestaru'

 

Marko Todorov/Cropix

S druge strane, "Divljaci" u usporedbi s vikend-otvaranjem "Južnog vjetra 2" izvlače još deblji kraj: srpski film je u četiri dana pogledalo 46.263 ljudi da bi do kraja hrvatske kinodistribucije prebacio 100.000 i nametnuo se kao gotovo ravnopravan takmac američkim blockbusterima "Za smrt nema vremena", "Spider-Man: Put bez povratka" i "The Batman".

Kako zasad stoji, bit će dobro ako "Divljaci" dosegnu total-brojku "Razgovora" od 2600 gledatelja, a nisu se mogli ni izbliza nametnuti kao konkurencija "Top Gunu 2". Nastavak "Top Guna" dosad je vidjelo 76.639 ljudi, zaradio je 3.6 milijuna kuna i trenutno je treći najveći hit od početka godine u Hrvatskoj nakon novog "Batmana" i "Doktora Strangea 2".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 02:45