StoryEditorOCM
Film & TVPOVRATAK KORIJENIMA

Posljednji film 91-godišnjeg Clinta Eastwooda dobio prvi ‘trailer‘: naslov ‘Cry Macho‘ je prikladan jer oproštaj s velikanom mogao bi izmamiti suze

Piše Marko Njegić
7. kolovoza 2021. - 14:12

Posljednji, oproštajni film 91-godišnjeg redatelja i glumca Clinta Eastwooda "Cry Macho" dobio je prvi "trailer". Naslov filma je prikladan, jer oproštaj s velikanom mogao bi izmamiti suze.

A i film je prikladan za taj oproštaj: "Cry Macho" je neovestern i vraća Eastwooda njegovim kaubojskim korijenima.

Clint glumi bivšu zvijezdu rodea, nekadašnjeg kauboja na iskupničkom putovanju s mladićem tijekom kojeg će kontemplirati o tome što znači biti (mačo) čovjek i naučiti klinca poneku lekciju o životu.

"Cry Macho" je ekranizacija istoimena romana N. Richarda Nasha iz davne 1975. godine, otkad je takoreći "na čeki" za filmski tretman. Prije deset godina glavnog lika je trebao glumiti Arnold Schwarzenegger kad je napustio politiku i vratio se filmu.

Kinopremijera je zakazana za drugu polovicu rujna u Americi, Njemačka i Portugal su na redu u listopadu, dok bi u Veliku Britaniju, Španjolsku i Francusku "Cry Macho" trebao dojahati u studenome. Hrvatska kina zasad još nemaju datum premijere, ali zasigurno je pitanje dana kad će biti poznat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 07:27