StoryEditorOCM
Film & TVU ČETVRTAK, 16. LIPNJA

Poslastica za zaljubljenike u eksperimentalno: u kinoteci ‘Zlatna vrata‘ premijera mjuzikla o gitaristi i pjevaču Slavuju

Piše J.L.
15. lipnja 2021. - 16:36

U srijedu, 16. lipnja u Kinoteci Zlatna vrata prikazuje se film "Slavuj", eksperimentalno - narativni mjuzikl koji je većim dijelom sniman unutar Dioklecijanove palače a govori o gitaristu i pjevaču Slavuju, odnosno njegovom doživljaju svijeta i stvaranju glazbe.

Film koji započinje u 18 i 30 sati je crno bijeli, a u njegovom kreiranju su učestvovali Luka Ivoš, protagonist i glazbeni kompozitor, Jadran Parunov, asistent režije i direktor fotografije, Toni Wagner, montažer slike i zvuka, a redatelj mu je konceptualni umjetnik pod pseudonimom Kralj Sunca, a ovo mu je filmski prvijenac.

image
Detalj iz filma 'Slavuj'


Inače, konceptualni umjetnik Kralj Sunca je autor zbirke poezije "Koji Danotte?" iz 2019. godine, te na njenom predlošku multimedijalne predstave naziva "Picaferaj", kao i knjige aforizama "Kralj Sunca".

image
Detalj iz filma


Jedan je od osnivača i članova glazbenog sastava "Koji Bend?", piše kolumne za portal "Solin Live", urednik je i voditelj umjetničke "podcast" emisije koju vodi iz vlastitog doma, koncept galerije "Kuće Sunca".

Na filmu "Slavuj" radio je posljednjih godinu dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 19:25