StoryEditorOCM
Film & TVČESTITKE KOLEGI!

‘Oktavijani‘ ovjenčali najbolje filmove, za životno djelo nagrađen Veljko Bulajić, a filmski kritičar ‘Slobodne‘, Marko Njegić, proglašen najboljim: Stiglo je u pravi čas!

Piše PSD
13. ožujka 2021. - 22:48
Filmski kritičar Slobodne Dalmacije Marko Njegić: njegove su recenzije 'uz vrstan i stručan analitički dio, usklađeno protkane duhovitošću, dosjetkama i vrlo eklektične', smatraju kolegeNikola Vilić/Cropix

Hrvatsko društvo filmskih kritičara je u specijalnom izdanju emisije Posebni dodaci (HTV3) dodijelilo nagrade Oktavijan za proteklu godinu, kao i strukovne nagrade Vladimir Vuković i Ante Peterlić, javlja Zona Filma.

Dvadeset filmskih kritičara odgledalo je i ocijenilo više od stotinu i pedeset filmova svih rodova i trajanja i, sudeći prema ocjenama, godina koja je iza nas može se u umjetničkom smislu okarakterizirati kao vrlo dobra. 

Razgovore s autorima najboljih filmova vodili su najbolji kritičari i kritičarke iz prethodnog razdoblja, a koji su nagrađeni godišnjim nagradama Vladimir Vuković. 

Nagradom Vladimir Vuković 2020. ovjenčan je tako filmski kritičar "Slobodne Dalmacije" Marko Njegić, koji je proglašen najboljim kritičarem.

- Velika je čast dobiti priznan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 02:20