StoryEditor
Film & TV‘kitbag‘

Nakon dugih dvadeset godina ponovno zajedno: Joaquin Phoenix igrat će Napoleona Bonapartea u novom filmu Ridleyja Scotta. Snimanje kreće iduće godine

Piše M. Č.
15. listopada 2020. - 22:08
Mark Ralston

Friški tata, oskarovac Joaquin Phoenix, dogovorio je sljedeći projekt, glumit će Napoleona Bonapartea u filmu „Kitbag” kojeg će za studio 20th Century Fox režirati Ridley Scott, a snimanje će započeti sljedeće godine, precizniji datum nije poznat.

Čak 20 godina je prošlo otkako je Joaquin Phoenix utjelovio rimskog cara Commodusa u filmu Gladijator, Ridleyja Scotta.

Film se opisuje kao originalan, osobni pogled na Napoleonovo porijeklo i brzi, nemilosrdni uspon do cara kroz prizmu njegove ovisničke i često eksplozivne veze sa suprugom i jedinom pravom ljubavi, caricom Josephine. Scottov film, za kojeg scenarij piše David Scarpa, prikazat će i neke od Napolonovih najznačajnijih bitki i pokazati kako je njegov strateški um funkcionirao. Još nije poznato tko će glumiti Josephine.

Scott je upravo završio snimanje filma „The Last Duel”, a prije nego što se posveti Napoleonu, očekuje ga snimanje filma „Gucci” koje bi u ožujku trebalo započeti u Italiji. U tom filmu Lady Gaga će glumiti Patriziju Reggiani koja je 1995. naručila ubojstvo svog bivšeg supruga Maurizia Guccija, a iz zatvora je puštena prije četiri godine nakon što je odslužila 18 od 26 godina kazne na koju je osuđena. U glumačkoj su postavi još Robert De Niro, Al Pacino, Adam Driver i Jared Leto.

Joaquin Phoenix, koji je Oscara dobio za portretiranje Arthura Flecka u filmu „Joker”, tu bi ulogu trebao reprizirati u najavljenom nastavku, ali još nema nikakvih informacija kad bi se to moglo dogoditi. Sljedeći film u kojem će ga publika moći vidjeti je „C'Mon C'Mon” redatelja i scenarista Mikea Millsa. Priča je to o umjetniku kojemu je na brigu ostavljen mladi nećak i neočekivanoj povezanosti koja se među njima razvije dok putuju s kraja na kraj zemlje.

Nedavno su 45-godišnji Joaquin i njegova zaručnica, 35-godišnja glumica Rooney Mara dobili prvo dijete, sina kojemu su dali ime River po Joaquinovu pokojnom bratu, također glumcu, koji je preminuo u listopadu 1993. godine od predoziranja u dobi od 23 godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. ožujak 2021 17:19