StoryEditorOCM
Film & TVCINEMARK U KINU

‘Igra ljubavi i mržnje‘: Zamrzi me, zavoli me

30. prosinca 2021. - 18:12

"Igra ljubavi i mržnje" počinje slikovitim razmišljanjima protagonistice Lucy Hutton (Lucy Hale). "Imam teoriju: mrziti nekoga je uznemirujuće sličan osjećaj kao da se u tu osobu zaljubljujete", započinje Lucy monolog. "Vaš stomak se prevrće. Apetit i san su vam poremećeni. Srce tuče snažno i gotovo je vidljivo kroz vaše meso i odjeću. Svaka interakcija je adrenalin i vaše tijelo jedva da je pod kontrolom", govori Lucy.

Ona "mrzi strastveno" kolegu s posla Joshuu Templemana (Austin Stowell). Iako priznaje da je Joshua zgodan, Lucy ga naziva "Američkim psihom" jer je uvijek u odijelu, totalni je "control freak" i nikad ga nije vidjela kako se smije. Čini se da i Joshua mrzi Lucy, mada se smete kad ona našminka usne crvenim ružom ili uleti u ured u minici.

FILM: The Hating Game; romantična komedija; SAD, 2021. REŽIJA: Peter Hutchings ULOGE: Lucy Hale, Austin Stowell DISTRIBUCIJA: Blitz OCJENA: ***

No, znamo da je tanka linija između mržnje i ljubavi, pa makar će je podebljati njihovo psihološko ratovanje kad se budu natjecali za isti posao u firmi (izdavačka kuća Bexley & Gamin).

Pada dogovor: ako jedno od njih dobije posao, drugo daje otkaz, ali sve ukazuje na to da će Lucy i Joshua proći put od neprijatelja do ljubavnika koji će položiti oružje i prekinuti vatru, odnosno od mržnje na prvi pogled do ljubavi na zadnji, naročito nakon što joj se on ušulja u erotske snove i kad im se spoje usne u liftu.

Ukratko, "The Hating Game" je iznimno predvidljiva romantična komedija, ali lepršava i nedvojbeno ugodna za gledanje, znatno bolja od "Christmas Is Cancelled" i kao rom-com i kao blagdanski film. Solidan filmić, snimljen prema bestselleru Sally Thorne, nema Božić u naslovu, no u drugom planu ima decentan božićno-novogodišnji ugođaj, što ga čini idealnim za gledanje tijekom nadolazećih blagdana ako vam je do romantične komedije u kinu.

Ugodnim ga čine glumci i njihova kemija, kako fizička, tako i mentalna: Hale i Stowell se poznaju i u stvarnom životu, a to se osjeća pred kamerama među likovima koji, pohvalno za moderne primjerke žanra, rade s knjigama i prilično su načitani. Kemija je tu čak i kad su Lucy i Joshua rivali, sugerirajući da će rivalstvo procvjetati u romansu.

Hale je pomalo nestala s radara nakon što je trebala postati zvijezda s horor-trilerom "Truth Or Dare?", ali isti se nije prometnuo u hit. Mlada glumica ima romantičnog šarma i komični tajming, a u jednom momentu će Lucy zaigrati "truth or dare" s Joshuom. Isto se može reći i za glumca u usponu Stowella ("12 Strong", "Swallow", "Catch-22", "Fantasy Island", "Amazing Stories", "The White Lotus") koji, zanimljivo, u filmu, ne bez razloga, biva uspoređen s mladim Dennisom Quaidom.

I Hale i Stowell su okej kad su sami u kadru, a još bolji kad ga dijele kao par, bilo da se mrze ili vole. Plusić filmu treba dati i zbog ekonomičnosti, odnosno odluke da se ne odgađa trenutak kad će ljubav početi natkrivati mržnju, a i zbog "R" predikata koji omogućuje likovima da se izražavaju i ponašaju realističnije, premda erotika neće zaći na teren "50 Shades Of Grey", ali ni ne treba.

Dovoljan je vrući poljubac u liftu da osjetimo strast i privlačnost među likovima koja pokreće "rat spolova", tj. "igru ljubavi i mržnje". Ako Stowell i Hale nisu novi prvaci "battle of sexes" romantičnih komedija a la Spencer Tracy-Katherine Hepburn, barem su na tragu Ryana Reynoldsa i Sandre Bullock u "Prisili na brak". Poželimo im da snime još poneki rom-com zajedno.

Veteran Corbin Bernsen u sporednoj ulozi

Redatelj ovog filma Peter Hutchings napisao je scenarij za romantičnu komediju "Znaš li čuvati tajnu?" s Alexadrom Daddario, a u sporednoj ulozi se nalazi veteran Corbin Bernsen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 11:20