StoryEditorOCM
Film & TVZLATNA KOKA

Hoće, neće? Evo izgleda ipak hoće! Stiže serija o Harryju Potteru kao Warnerov odgovor na Disneyeve ‘Ratove zvijezda‘ i Marvelove superheroje

6. veljače 2021. - 15:34

Hoće, neće, hoće, neće... Evo izgleda ipak hoće? Iako su nedavno veliki hollywoodski studio Warner Bros i njegov streaming servis partner HBO Max zanijekali glasine o snimanju serije "Harry Potter", izvori tvrde da je projekt u ranom razvoju.

Još uvijek se, tako, ne zna bi li se serija odvijala prije ili poslije filmskog serijala, bila prednastavak ili nastavak. Ne znaju se ni članovi filmske ekipe, scenarist(i), glumci, redatelj. No, prema svemu sudeći, od serije će biti nešto.

"Harry Potter" je Warnerova zlatna koka koja može snesti još jaja nakon osmodijelnog filmskog serijala teškog debelo više od sedam milijardi dolara zarade u svjetskim kinima, što ga čini jednom od najisplativijih franšiza studija, ako ne i najisplativijom.

Kinohitovi su postali i dva filma u formi prednastavka i "spinoffa" serijala o Potteru – "Fantastične zvijeri" s oskarovcem Eddiejem Redmayneom, a upravo se snima treći za premijeru 2022. godine, u kojem je Johnnyja Deppa u ulozi mračnog čarobnjaka Gellerta Grindelwala zamijenio Mads Mikkelsen.

Dakle, nije čudno da Warner i HBO Max posežu za "Harryjem Potterom", posebice kad se pridoda i brojka prodanih knjiga autorice J. K. Rowling (sedam dijelova, više od 500 milijuna prodanih kopija u svijetu).

Ratovi streaming servisa u punom su jeku i "Potter" će biti Warnerov i HBO-ov odgovor na filmsku i serijsku ekspanziju "Ratova zvijezda", Marvelovih superheroja i Pixarovih animacija konkurentskog Disneyja.

Dok serijski "Potter" još dobije službenu potvrdu, Warner i HBO Max već su amenovali ili ubacili u pretprodukciju niz filmova i serija s likovima DC-ja ("Odred otpisanih", "Justice League Dark", "Green Lantern"...). To nije sve jer slijedi i "reunion" popularnih "Prijatelja", nove epizode "Seksa i grada" i (pred)nastavci "Igre prijestolja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 20:08