StoryEditorOCM
Film & TVLjetno kino Bačvice

Besplatni maraton domaćih kratkih filmova

Piše Renato Kragić
4. listopada 2020. - 08:00

Nikad dulja sezona rada Ljetnog kina "Bačvice" polako dolazi svom kraju. Kino će zatvoriti vrata u nedjelju, 4. listopada, u 20 sati, a tom prilikom besplatno će se prikazati hrvatski kratki filmovi iz programa "Ješke" ovogodišnjeg Festivala mediteranskog filma Split.

S obzirom na to da ove filmove nije moguće vidjeti u redovnoj distribuciji, ovo je jedinstvena prilika pogledati ih na velikom platnu, tim prije što je ulaz na projekciju besplatan, a kako ističu iz FMFS-a, posjetitelje čekaju i posebne cijene kokica i pića.

"Izuzetno smo zadovoljni ovogodišnjom sezonom koja je bila specifična iz svi znamo kojih razloga, ali moram priznati da zaista nismo očekivali ovakve rezultate: radili smo dulje nego ikad, od kraja svibnja do početka listopada, a tijekom ova četiri mjeseca došli smo do 9500 gledatelja što je 95 posto lanjskog rezultata – fantastična brojka koju na početku ljeta nismo ni sanjali, svjesni ograničenja kapaciteta, ali i nedostatka ikakvih komercijalnih filmova.

Najveće priznanje našem radu i programiranju je upravo posjećenost publike na nezavisnom europskom i domaćem programu koji je činio 90 posto programa ovog ljeta. Ova sezona je pokazala da Splićani vole filmove, i to dobre filmove, a da je naš višegodišnji rad na razvoju publike za ovu vrstu filma itekako bio uspješan!", izjavio nam je Alen Munitić, umjetnički direktor Kina "Mediteran".

Najveći hitovi na "Bačvicama" ovo ljeto bili su "Pljačka stoljeća", "Corpus Christi", "Kako biti dobra supruga" te domaći film "Mater". Svoje premijere u kinu su imali filmovi "Hajduk: projekt jedne ljubavi" i "Tereza37", a "Zlatna vrata" su se pobrinula za još jedan fantastični ciklus "Klasike Al Fresco".

– Moram zahvaliti našim partnerima iz "Zlatnih vrata" na odličnoj suradnji, Gradu Splitu na punoj podršci koju imamo u radu, ali najveće zahvale ovo ljeto idu osoblju kina i volonterima koji su cijelo ljeto, bez greške, provodili apsolutno sve propisane mjere te su zaista bili odgovorni za sigurnost i zdravlje svih naših posjetitelja.

Naravno, hvala i svim gledateljima koji su svojim dolaskom podržali naš rad i pridržavali se svih propisanih mjera, što je rezultiralo time da nismo imali niti jedan slučaj zaraze u kinu – dodao je Munitić.

Na kraju ekipa Kina "Mediteran" i "Zlatnih vrata" pozivaju svih na nedjeljno druženje uz kratkometražne filmove. R. Kragić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2023 07:22