StoryEditor
Kulturatop-lista prekida

Deset pjesama koje su označile kraj ljubavnog života mladog bjelovarskog glumca Ivana Ožegovića poslušala i kaštelanska publika

Piše Jakov Žarko
22. rujna 2019. - 13:35

Smijeh, smijeh i smijeh... Tako bi se u najkraćim crtama mogla opisati kazališna predstava, humoristična monodrama mladog bjelovarskog glumca Ivana Ožegovića, porijeklom iz Ivanske sa zagrebačkom adresom, koja je  održana pred kaštelanskom publikom pod nazivom "10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života".

Dani Kaštelanskog kazališta tako su se nakratko preselili iz Kulturnog centra u prostor caffe bara Kućerin u Kaštel Gomilici gdje je brojna publika, svih generacija, uživala slušajući 29-ogodišnjeg glumca, scenarista, redatelja i producenta predstave u kojoj progovara o odrastanju, djevojkama, glazbi, ljubavi i prijateljstvu. A to čini na prilično duhovit, ali i mudar način.

Ideja o stvaranju predstave za koju je, kako kažu oduševljeni Kaštelani, trebalo imati force, rodila se na trećoj godini faksa.

- Bili smo u kafiću s ekipom s Akademije i zasvirala je pjesma "Kurve" Daleke obale. Tad sam primijetio da ljudi vole tu pjesmu, a mene je to podsjetilo na to kako sam u osnovnoj u Ivanskoj gledao ekipu kako sluša tu pjesmu i nije mi bilo jasno zašto im je dobra. Uglavnom, htio sam napraviti predstavu koja je smiješna, ali nije banalna. Često gledamo art filmove koji su depresivni ili komercijalne komedije koje su banalne, nemaju ništa ispod površine. Volim dobre komedije, a humor se može raditi, a da ne bude banalan - kaže Ožegović koji napominje kako je uz Ivansku, Bjelovar I Zagreb, njemu značajna mjesta, ipak i dobar dio izmišljenih lokacija

S obzirom na to da predstava govori o rock subkulturi, malo je tko vjerovao da će među nazočnima biti starije publike, no upravo je nekolicina njih sinoć u Gomilici "umirala" od smijeha. Kako su nam kazali, predstava im nije bila niti preagresivna, a najmanje dosadna.

Ožegović je podjednako, tijekom više od sat vremena, koliko traje predstava rasporedio energiju, te u istom tonu izdržao cijelu predstavu, što, vidjeli su i uvjerili se nazočni, nimalo nije bilo lako.

U predstavi se Ožegović bavi svojim odnosom s glazbom i ljubavima koje su označile "kraj njegovog ljubavnog života" u nadasve energičnoj izvedbi.

Naime, riječ je o monodrami o muškarcu koji prolazi kroz različite životne faze, a pjesme koje sluša veže uz situacije i djevojke u koje je zaljubljen. Deset pjesama koje su označile kraj njegova ljubavnog života, predstava je u kojoj su, uz pivo I slane grickalice, uživali svi koji su se ove večeri našli u gomiličkom Kućerinu.

 

#DANI KAŠTELANSKOG KAZALIŠTA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 14:22