StoryEditor
Kolumnekomentar

Znanstvena fantastika postala stvarnost, Jolly i Split u borbi za vrh

16. siječnja 2017. - 20:52
cibona_split-050117

Isto pitanje koje sam postavio Mateu Kedži postavio sam i sebi, a evo postavljam ga i vama. Što biste ljetos rekli da vam je netko tada kazao kako će se u siječnju za naslov jesenskog prvaka ponovno od starta jedinstvene A-1 lige sa Cedevitom, Cibonom, Zadrom boriti Split i Jolly?

Naravno, naslov jesenskog prvaka je samo hipotetska titula. Više satisfakcija. Gušt pobjedniku. Ali i pokazatelj da su ove sezone vodeći dalmatinski klubovi, Jolly, Split, GKK Šibenik, s izuzetkom ABA ligaša Zadra, na dobrom putu. Koji bi u konačnici mogao voditi i sve do ABA lige.

Ako u međuvremenu opet ne bljesne neka iznenadna odluka o osvježenju propozicija, kiks ligaške administracije... Šala mala, naravno.

Novi sustav natjecanja pokazao se kao pun pogodak po interesu za loptanje pod obručima. Euforija hvata Gripe, a pogotovo Baldekin gdje će dva kluba zajednički za mjesec dana ugostiti i “Final 8” Kupa Krešimira Ćosića. Pa ovaj veliki splitski tjedan košarke u kojem na Gripe stižu Jolly, pa Cedevita dođe kao uvod u gotovo nikad zanimljiviju drugu polovicu domaće košarkaške sezone. U kojoj se tako proteklih dana ponovno s velikom pozornošću iščekivalo tko je kojeg igrača doveo, tko je kome otišao...

Kao u neka stara, dobra vremena. Naravno, aktualni ABA ligaši su najveće žrtve zgusnutog rasporeda (Cibona, a pogotovo Zadar i manjka novca) koji u tom smislu mora doživjeti neke preinake, ali je sustav u suštini dobar.

Nitko ne stanuje u oblacima, kada je u najjačem sastavu Cedevita je svijet za sebe što će se i pokazati kada bude trebalo.

No, novi sustav natjecanja nam je ove sezone reanimirao klupsku košarku.

Izdvojeno

15. srpanj 2020 23:03