StoryEditor
Kolumnetek dva boda

Željko Kopić preporodio Hajduk, ali baš njegov bivši klub mu je najviše pokopao šampionske ambicije

Piše Frane Vulas
3. svibnja 2018. - 23:40
slaven_hajduk54-290418

Remi u Koprivnici potvrdio je – Hajduk je borbu za titulu izgubio u utakmicama sa Slavenom.

“Farmaceuti” su u zadnja tri prvenstvena susreta Hajduku otrgnuli čak sedam od mogućih devet bodova, upravo onoliko koliko “bijeli” zaostaju za liderom Dinamom. Naravno, može se gledati i drugačije - da je Hajduk nedavno pobijedio Dinamo, da nije jesenas izgubio od Rudeša na Poljudu... 

Trener Željko Kopić preporodio je Hajduk, unatoč odlascima i ozljedama najboljih igrača dugo je držao “bijele” u lovu na prvo mjesto.

Međutim, poklopilo se tako da je baš njegov bivši klub najviše pokopao Hajdukove šampionske ambicije. Prvo je bilo 0:0 u Koprivnici nedugo nakon smjene Kopića u Slavenu kada je kormilo preuzeo Tomislav Ivković dok je još Joan Carrillo vodio “bijele”.

Potom je Kopić od bivše momčadi poražen na Poljudu 0:1, te je u nedjelju Hajduk u Kuprivnici opet odigrao tek mršavi remi. Od mogućih devet Hajduk je u tim susretima osvojio tek dva boda, a nije postigao nijedan gol!

Slaven je nešto slično napravio prije dvije godine, a tada ih je vodio - Kopić. Žrtva u sezoni 2015/16 bila je Rijeka.

U četiri utakmice protiv Slaven Belupa Rijeka je remizirala, od mogućih dvanaest osvojili tek četiri boda. Tih osam bodova izgubljenih u ogledima s Koprivničancima bila je na kraju i razlika na tablici između prvaka Dinama i druge Rijeke.

A još je Slaven Belupo te sezone eliminirao Rijeku i u polufinalu Kupa. 

#HAJDUK#SLAVEN BELUPO#SD HAJDUK

Izdvojeno

04. srpanj 2020 15:18