StoryEditor
KolumneHajduku pobjeda treba

Vulić ima i slatke brige za današnji derbi, doista ima što probirati

7. listopada 2018. - 10:55
hajduk_dinamo42-290918

Na ispitu je – publika, ne bi smjela otežati ionako bremenit položaj Hajduka, valjda će bengalke i topovske udare, te strobove, ovaj put zanemariti.

Hajduku pobjeda treba, uvijek mu treba, ali sad je nekako baš posebno važno; dok se trči za pozicijama što u Europu vode, a prije nego što će Poljud zatvoriti vrata zbog kazne.

Hajduku je "Europa pod mus", treba se iz gužve primaknuti prema vrhu kolone. Kao u autobusu, sredina – naprijed!

Osijek je pak oslabljen, nema Bočkaja, Hentyja, Mudražije, Šorše, Lope i Ejupija!

Hajduk je u uigranoj već postavi, kod trenera Zorana Vulića nema velikih dvojbi. Osim pozitivnih rezultata u nizu, može mu se skinut kapa i za – standardizaciju momčadi. Prvih 11, već i vrapci na krovu prepoznaju.

E sad, tu bi mogao i trebao upasti i - Said. Ne bi bilo loše. Jer, treba krenuti po pobjedu, nije dosta održavati 0:0 kao s Dinamom, glavu iznad vode.

Zaigrati s dvojicom napadača, a romb u sredini. Romb, što je to? Žargon nogometni, kad je vezni red četvorice postavljen da postoji zadnji ili kako se sad pravilnije kaže stražnji vezni, dvije spojke, desno i lijevo, te istureni vezni iza dva špica.

Vulić je često preferirao takav sustav.

Međutim, danas su mu ruke donekle vezane, Jairo i Gyurcso su krilni napadači, ima i Tudora kao alternaciju, pa je standardizirao impostaciju 4 – 3 – 3.

Međutim, vrijeme je i da se Said vrati u žarište, da pomogne Ivanovskom ne bi li golovi s tandemom napadača lakše potekli.

Tu se i Vulić zacijelo lomi, kad će s dvojicom napadača pokazati svoj alternativni sastav?

Osijek je, rekosmo, ozbiljno oslabljen prije svega izostankom Bočkaja (žuti kartoni). Otkriće je na lijevom beku i slobodne udarce izvodi da je svaki "pola gola". Jedna briga manje.

Pa ipak se u Hajduku time neće uspavat, s jednim ili dva špica, najjača izjava trenera Vulića po kojoj "moraju odigrati tako dobro, da može svatko svakoga u svlačionici pogledati u oči",

A to znači da su dali sve od sebe. Pa će zadovoljni moći na mini-odmor.

OBRANA: standard konfekcija, s naglaskom da uvijek dodatno gledamo učinak Vučura i Filipa, kako su se do kraja snašli s trenerovim povjerenjem.

VEZNI: Palaversa ili Jradi, postavlja se već kao "štafeta", dok su Barry i Caktaš neprikosnoveni.

NAPAD: nastup Saida se nameće, ali teško da će zaigrati već od prve minute zajedno s Ivanovskim. Ipak, na klupi je spreman za svoj "part-time".

Uz prvih 11 na ploči, trojica još čekaju kao zapete puške na svoj ulazak: Tudor, Jradi, Said.

Bez obzira što se Jurić ozlijedio, Vulić ima i slatke brige, doista ima što probirati. 

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 18:21