StoryEditor
Kolumnealfi i omega

Vidljiv je napredak u odnosu na Iasi, ali bilo je i sreće

18. srpnja 2016. - 11:29
ismajli

Sedamdeset minuta bio je to vrlo dobar Hajduk, onda je zadnjih dvadeset minuta pao i istini za volju opasno živio... Ali je na kraju čak zabio za 2:0 i to je sasvim zaslužena premijerna pobjeda Hajduka!

Majstor s mora je na Bosutu prije svega zadovoljio pristupom, smrtno ozbiljan da kvalitetno prione poslu na vrućem terenu u Vinkovcima. Pa neka je to momčad dojučerašnjeg drugoligaša. Dapače, to je motiviralo hajduke da se dokažu kontra Cibalije.

Koliko god su, primjerice, hajduci u početku utakmice u Iasiju zaigrali kao po jajima, nesigurno, iz čega je proizišlo i rano vodstvo protivnika, sad smo od samog početka gledali sasvim drugačiju sliku. Prodike trenera Marijana Pušnika pale su na plodno tlo, iz Rumunjske pouke su svježe. Hajduk je, dakle, čvrsto zakoračio u premijernu obvezu u gostima i iz toga su se dogodile dobre stvari za splitske "crveno-plave". Brzo vodstvo. I na kraju okrugla pobjeda.

Trener Marijan Pušnik pola početnog sastava iz Iasija je promijenio, svoje mjesto su zadržali tek Stipica, Ćosić, T. Bašić, Jefferson i Vlašić. Čak šestorica novih na mjestima Juranovića, Nižića, Milića, Kožulja, Tudora i Mastelića, a nije bilo ni jokera Ohandze.

Ističemo ponajbolje, Vlašića i Šimića, uz strijelce... Zanimljiva ofenzivna rješenja i doprinos Vojkovića i Ercega. Uz prije svega standardnu, kapetansku igru Vlašića, solidnog Jeffersona koji je uštopao Vitaića...

Dakle, evo i 'naše dice', Šimića, Vojkovića, kao popune odabiru igrača iz Iasija.

Cibalia, Istra i Split, to će 'ko manje bit! - čuli smo i takav komentar s tribina do nas, gledajući kako Cibalia nije bogznašto pružila, makar je forsirala finiš, a svidio se i Mate Crnčević.

Mujan je u 63. imao šansu za kapitalnih 2:0. Pa je u 69. sreća pomazila goste u gužvi pred Stipicom, zapravo Iskupljenik Ćosić sa same crte je otklonio opasnost.

Bio je to signal da Cibalia krene na sve ili ništa, Hajduk je naizgled popustio, ali se - digao. Nema predaje. Do pobjede! Ovacije Torcide za "crveno-plave"!

Trener domaćih Mršić svome jokeru, bivšem hajdukovcu Prskalu dao je samo zadnjih pet-šest minuta, a imao je i Kraljevića Marka na klupi, no nije ga ubacio...

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 13:42