StoryEditor
Kolumnebalun za pamćenje

Vidi se i dalje ideja vodilja Željka Kopića. Hajduk igra dobro. I kad je tako sve će biti bolje...

19. ožujka 2018. - 09:00
osijek_hajduk2-180318-7

Grehota bi bila ovakvu raspsodiju od nogometa gledati na kraju isključivo kroz prizmu penala iz kojega je Osijek izjednačio, je li Caktaš igrao nedozvoljeno džonom prema Lopi, ili je Lopa prvo promašio loptu, pa je sad Fran Jović iz Zagreba pretjerao... Kako je to bilo?

Je li to čist penal ili onako malo kontra Hajduka?! Da ga pogurneš niz strminu?

Oko toga će ljubitelji baluna i nadasve hajdukolozi polemizirati i djelotvorno će biti mišljenje oka sokolova Matea Beusana.

Ako je Fran Jović pogriješio, eto novih priloga za priču o komplotu.

Još zbrojimo sve kartone koliko ih je Jović podijelio i samo ćemo o tome pričati, a gorak okus bit će u ustima.

No, ova utakmica je bila u slavu nogometa, obostrano, po teškom terenu bio je to balun za pamćenje po dobrom; nešto a la 3:3 istih protivnika u Donjem Miholjcu iz 1992. hodine što je ušlo u anale i legendu, pa o tome često pričamo kad dođemo u Osijek. I onako nostalgičarski govorimo "nikad više takve utakmice". E, pa evo je, oživjela je u blatu ovog ožujka u osječkom vrtu, nakon 26n godina.

Nemojmo o balunu pričati na način ako je 0:0 onda ništa ne valja, a ako je 3:3 onda su obrane bile ispod svake kritike.

U ovom susretu najviše bi profitirao neutralni gledatelj, tko nije srcem vezan ni za koga. Onaj tko preferira Osijek ili Hajduk, a ima slabo srce, bolje da nije gledao.

Revija poteza, pogodaka, preokreta, promašaja, čudesnih obrana vratara, ali i kikseva. 

Za svačiju dušu ponešto. Neutralac bi uživao. Fantastičan doživljaj.

Na kraju osjećaj Hajduku da je – izgubio dva boda. To je loše, jer je sad Dinamo opet na minus osam, pa je s tog aspekta Hajduk izgubio korak.

Ali je igrao dobro, vidi se i dalje u tome ideja vodilja Željka Kopića. Hajduk igra dobro. I kad je tako sve će biti bolje...

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 18:22