StoryEditor

Vešović i čovjek u crnom

24. travnja 2016. - 20:50
kommmm

Već viđeno, deja vu.

Ne zato što već 15 susreta u nizu odnosno 1495 dana Hajduk ne zna za pobjedu protiv Rijeke, odnosno što je 1722 dana prošlo od zadnje pobjede na Poljudu, već zbog sjećanja od prošlosezonskog travnja.

I tada je pomlađeni Hajduk na Poljudu nadigrao u većem dijelu goste, poveo preko Tudora u prvom dijelu, ali i tada je Rijeka kao prava crna mačka mimo dotadašnjeg tijeka zbivanja na terenu preokrenula u nastavku za konačnih 1:2. Identičnih kao i danas. I tada je po ulasku s klupe zabio Vešović, kao i danas, samo tada za 2:1.

Na temelju veće kvalitete, iskustva kao i danas.  Ali danas i na temelju sudačkog previda.

Četiri godine i mjesec dana Hajduk nije slavio nad Rijekom. Na startu susreta Burićevu momčad dočekali su povici sa sjevera "Hoćemo pobjedu!". I sve je išlo u tom smjeru u prvih 45 minuta.

A onda Hajduk više nije fizički mogao pratiti ritam koji je nametnuo u prvom dijelu, ni gas koji je dodala Rijeka. Inicijativu je prepustio Rijeci koja je djelovala mnogo bolje nego u prvih 45 minuta. Pritisak se vrlo brzo isplatio gostima.

Uz to je i Kek pogađao s izmjenama, uveo je Vešovića koji je zabio samo tri minute nakon ulaska. Pa je potom "dao ruke" i pri obrani jednog Hajdukovog napada samo četiri minute kasnije. Što za Jovića nije bila ruka.

 

Ali zanimljivo jest kada je lopta u ruku na 40 metara od Vargića pogodila Hajdukovog Kalika samo 13 minuta kasnije.

Spomenuti "detalj" utakmicu je možda mogao odvesti u potpuno drugom smjeru, mogao je Hajduk prekinuti svoj crni niz da ga je čovjek u crnom drugačije vidio.

Crni niz se nastavlja. A četvrta ovosezonska pobjeda u gradu pod Marjanom (po dvije nad Hajdukom i Splitom) ostavila je Rijeci još na životu mršave nade u titulu.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 04:40