StoryEditor
Kolumnei bez sudaca, i bez miliona...

Unatoč Bebeku, bau-bau Letica odveo Hajduk u Vinkovce

14. ožujka 2018. - 09:00
lokomotiva_hajduk45-130318

Hajduk je u finalu Kupa, zasluženo, prvi put nakon 2013. godine! Sezona je dobra, traje trenutak blaženog pomazanja, momenat blaženstva za Kopića, Kosa, Branca i upravu, za sve "bijele" i njihove navijače!

Sto dvadeset minuta mrvljenja i drvljenja. Hajduk bolji. Zasluženi pobjednik, makar tek s bijele točke. Letica bau-bau. Dovoljno je da se pojavi, suparnici promašuju, Karlo Veliki ne mora ni branit.

A promašivali su bome i Hajdukovi napadači i sudac Bebek. Riječki arbitar nije dosudio kazneni udarac za Hajduk u 10. minuti, a nakon toga je splitska momčad nanizala seriju promašenih šansi.

I još su Splićani sebi dopustili luksuz da im Lokomotiva, iz podređene uloge, povede.

Rovovska bitka, sa šahovskim završnicom, najavili smo nadmetanje. I bi tako. Makar su "bijeli" nametali ritam.

Publika je nosila hajduke, kao da su Poljudu, što zapad, što jugoistok, stapali su se u zajedničko skandiranje. Ajmo bijeli, ale; HNS pederi, nogomet ste sjebali. Bebeku Turčine... Kranjčevićeva u metropoli kao alternativni stadion Hajdukova domaćinstva.

Hajduk je u utakmicu biti il' ne biti ušao riješen da sve brzo stavi na svoje mjesto. Lokomotiva u povlačenju, lukavo, mudro, nije ušla u otvoreno nadmetanje.

Ili je Kopić stisnuo Tomića. Ili se Tomić svjesno povukao. I jedno i drugo. Pa smo gledali tzv. viktoriju, što je naziv za igru na jedan gol. I upornu destrukciju lokosa.

Budući realovac Karlo Letica bio je besposlen. Juriši Hajduka doveli su odmah do situacije u 10. minuti i prekršaja na Saidu za kazneni udarac, kako su se svi složili pregledavajući snimku poslije inkriminiranog događaja.

No, ništa od kaznenog udarca. Kako to Bebek nije vidio, a bio je blizu?! Opet taj Bebek...
Nakon toga Hajduk je imao barem dobre tri šanse. Lopez je pogodio i gredu u općim nasrtajima "bijelih".

Kopić je postavio momčad 4 – 1 - 4 – 1, premda je sve to metar gore ili dolje. Kasnije se presložio u 4 – 3 – 3 ulaskom borbenog Kovačevića s klupe.

Kad nema Ercega, Ohandze, a o Futacsu i Almeidi da i ne govorimo, špic je ostao na leđima Saida. Bebek ne sudi penal. Navika.

Tomić zatvara sredinu, izlazi tanani Knežević, ulazi snažni Chago. A u 53. gol Majstorovića nakon kornera i skače polovica lože u Kranjčevićevoj, ljube se.

I reakcija Torcide:

- Bebeku Turčine, napuši se... znate već. Sad su se sjetili da je bio penal u 10. minuti. Tako to ide.

Ne zadugo, Hajduk je ubrzo poravnao (Hamza Barry), a rat nerava, uz niz promašaja "bijelih" ušao u produžetke.

Tko će u Vinkovce? Po Rabuzinovo Sunce? Hajduk, nego šta! Letica je bio bau-bau, promašuju lokosi okvir gola zbog njega... 

- Karlo, Karlo, dozivali su ga navijači. Ne mora ni branit samo da se pojavi na crti i raskrili...

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 17:03