StoryEditor
Kolumnenije bilo lako

Ulazak Hamze dao je dodatnu komponentu Oreščaninovoj tiki-taki, pa se i Istrin Sezam – otvorio

9. prosinca 2018. - 12:07
hajduk_istra31-081218

Sve je bilo, samo nije bilo lako... Rezultat zavarava, Hajduk se našao u konopcima poraza nakon što je Istra povela u 51. minuti uz grešku Posaveca, ali je onda baš Posavec spasio da ubrzo ne bude i 0:2, a ulazak Hamze Barryja s klupe nekako je koincidirao da Hajduk bolje poveže redove i da Istra ipak poklekne.

Bila je to utakmica u kojoj se većim dijelom igrala "viktorija", samo na jedan gol, onaj Istrin i taj ples hajduka oko Istrijana, kao što mačka šeta oko vruće kaše nikako nije davao ploda. Slijeva na desno, pa okolo, zdesna na lijevo krug, nikako da se – penetrira, rekao bi Špaco Poklepović. A ikako ćeš, kad nemaš nominalnu "devetku".

I kako objasniti da je Hajduk imao i igru i smisao, makar bez udarnog napadača, a – gubio je.

Tipična nogometna priča, nijedan sport je ne umije tako ispričati.

Ipak, ima veznih i (bez)veznih igrača, pardon, ne mislimo nikoga uvrijediti, no ulazak Hamze Barryja dao je dodatnu komponentu Oreščaninovoj tiki-taki, pa se i Istrin Sezam – otvorio.

Rastvorio.

Trebalo je upornošću provocirati sreću, iz gužve nakon kornera ni Istrijani više nisu imali potrebitu koncentraciju, zabio je Vučur, nogom. U to i penal, povučen, gurnut(?!) Jradi, a Caktaš je zabio.

Rastvorena Istra poput rabljene konzerve bila je spremna za šutiranje, napucavanje. Koliko god bila čvrsta u prvom dijelu, sad je to bila raubana "ramina". Predala se.

Pa se i Ivanovski ušetao u gol, zamislite, tri osporavana momka donijela su golove pobjede, Vučur, Caktaš i Ivanovski čime su podigli svoje šanse da se i na proljeće Hajduk s njima posluži.
Hajduk se ovom utakmicom odužio HNS-u sa četiri utakmice zabrane igranja pred gledateljima, sad je ta pokora za "bijelima", pa se na proljeće može gledati s nekim, blagim optimizmom.

Nemojmo pretjerivati.

Dobili Istru, pa što? Najbolje da nisu...

Uz "oko sokolovo" treba pregledati je li Istrinu pogotku prethodio ofsajd Fuentesa i kakvo je to bilo potezanje Jradija, koliko mlako ili žestoko, pa da Mlakar pokaže na bijelu točku.

 

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 02:13