StoryEditor

THE HECKS The Hecks

15. rujna 2016. - 22:10
The_Hecks

Izvođač: THE HECKS
Album: The Hecks (Trouble In Mind)
Ocjena: *** (1/2)

Valjda nema mjeseca (pa čak ni tjedna) a da u ovoj rubrici pišući o friškim izdanjima nisam zaronio dublje u "bolju" prošlost na koju se - ajmo to kazati najpristojnije - naslanja ili mu njoj traži nadahnuće gotovo svaki novi band. Garažni noise minimalisti iz Chicaga The Hecks svojim istoimenim prvijencem nisu nikakva iznimka.

Pa će stoga uvodni broj "Sugar" zvučati kao Wire ili nešto slično iz tih dana s repetitivnom ogoljenom gitarskom frazom koja reže poput žileta a tema koja slijedi za njom ("The Thaw") kao Velvet Uderground na amfetaminima snimljeni na nekoj tonskoj probi u Warholovom Factoryju. No s "Landscape Photography" koja je iskaz čistokrvnog noisea newyorške škole, kao da su The Heks otpustili sve kočnice i krenuli putem svog osebujnog zvučnog eksperimentiranja.

"Rockwell Nudes" je doduše još broj s razlomljenom melodijom ali efektnim gitarama no "Trust And Order" - najambicioznija i najduža skladba - prava je zvučna diverzija. Kao i prostali brojevi na albumu s košmarnim ugođajem, reskim i zvečećim gitarama, monotonim vokalom, atonalnim dionicama i ekstatičnim finalima. The Hecks, svojim dekonstrukcijama reklo bi se, imaju "muda" za prilično smion eksperiment no on, naravno, nije za svačije uši.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 12:37