StoryEditor

TEENAGE FANCLUB Here

11. rujna 2016. - 22:06
Teenage_Fanclub_Here

Izvođač: TEENAGE FANCLUB
Album: Here (Merge)
Ocjena: ****

Nakon šest godina pauze - što je nekako postao standard za Teenage Fanclub - te opet s trojicom autora (Norman Blake, Gerard Love i Raymond McGinley) koji su podijelili posao, "Here" se čini kao - business as usual za škotske popstere. Što nije loše. Jer s Teenage Fanclub se uvijek zna na čemu si: malo tipičnih ljubavnih tema, pokoji uvrnuti broj, malo introspektivnih skladbi, štogod dream-popa...

Kakav je, recimo, uvodni broj "I'm In Love" kao pravi osunčani pop biser koji bi s milozvučnim višeglasjima i gitarama te po kroju skladbe mogao biti iz šezdesetih. Baš kao i "Thin Air" koja slijedi za njom. Zapravo sve skladbe su s manje ili više zvečećim gitarama s primislima na Byrdse (najviše sjajna "Stady State"), sjajnim višeglasjima i harmonijama koje kao da su stigle s kakvog albuma Grama Parsonsa, s nabojem power popa u najboljoj tradiciji Alexa Chiltona i Big Star.

A sve je to odavno postalo baš zaštitni znak banda odnosno ono što gotovo cijeli opus Fancluba čini tako zavodljivim i vraški uspješnim. "Here" nije, rekoh, nikakva iznimka što je, u konačnici, za njihove pristaše najbolja moguća vijest. Za potpisnika ovih redaka - također.

Izdvojeno

15. srpanj 2020 00:46