StoryEditor
Kolumnekomentar slavena alfirevića

Svaka čast hajduci! Pokazali su da u svići ima uja

20. ožujka 2016. - 21:55
hajduk_dinamo59-200316

Oda radosti s razglasa Poljuda, Beethoven u slavu pobjede Hajduka koja je stigla nakon dvije i pol godine kontra Dinama i poslije more uzastopnih utakmica u kojima "bijeli" kako protiv Rijeke, tako i protiv Dinama - nisu slavili.

Konačno, dakle: gledljiv Hajduk! Palac gore za sve, umjesto poplave klimavih palčeva koji su – "naš problem", kako je rekao trener Hajduka Damir Burić kasnije na pressici, a propos analize o defileu novaka kroz svlačionicu u Poljudu posljednjih mjeseci i godina.

Nije to važno, nego: svaka čast hajduci! Pokazali su da u svići ima uja. Poseban bravo za Tudora i Veleza!

Hajduk se postavio različito od srijede: Velez od prve minute i - popunjena sredina terena!

Mentalitet također drugačiji: borbenost do neba!

Dinamo isto drugačiji, ali loš: možda uljuljan nakon "šetališta Pjaca" u srijedu, međutim naišao je na bodjikava Hajduka, na ježa koji se sav naoštrio, spreman skupo prodati svoju kožu.

I još: Dinamo je došao bez svojih "Marsovaca", bez Pjace, Soudanija i Junior Fernandesa, igrali su samo "Zemljani", ovi što su na razini HNL-a, pa su se time poravnali s kvalitetom Hajduka.

Na relativno istoj tehničkoj razini, presudila je golema želja i nagomilani hajdučki bijes! Protkano i tehnički dojmljivim partiturama gdje Sušić više nije bio usamljen, nego je imao i Veleza i Vlašića što se konačno vratio nakon duge ozljede, ta napose Tudora.

Dakle, u četiri dana različita slika. I jednima i drugima ovaj susret je bio važniji od kupa, jer Hajduk hoće biti treći, a preko kupa ne vidi prolaz do Europe. Dinamo pak želi biti prvak, a sad mu je pozicija ovim porazom rasklimana.

Hajduk je pobijedio Dinama i to vijest za naslovnice. Zasluženo! I čisto kao suza. I još je Dinamo dobro prošao jer je Hajduk propustio mnogo šansi, dvaput pogodio okvir gola.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 02:33