StoryEditor
Kolumnedobra i loša vijest

Skauti na derbiju nisu puno vidjeli, ali to uopće nije loše, neka nama dice što duže u Hajduku

5. travnja 2019. - 20:33
hajduk_dinamo25-030419

Hoćete li prvo dobru ili lošu vijest? 

U redu, nije za šalu, ali prodajni izlog Hajduka je - krahirao, odavna se skauti s jedne utakmice nisu vratili tako pokunjenih glava i siromašnog dojma u bilješkama, kao s derbija Hajduka i Dinama. S naglaskom na “bijele”, dakako, jer ne zanima nas s ove pozicije tko je kako vidio Olma, Oršića itd...

Dakle, mrka kapa od “bijelih”, prvi pick Domagoj Bradarić nije pružio dojmljivu partiju, zadnji vezni Darko Nejašmić trpio je danak neiskustva kontra Šunjića i Gojaka. Prazne puške, prazne i bilježnice.

Dobra vijest: pa onda će svi ostat i dogidine u Hajduku! Jedno je sigurno, nikoga nastup ove srijede nije prodao, niti je netko od pustih skauta rekao “vauuu”... Prije su rekli “ajme i kuku”, bože mili kud sam zaš’o...

Nećemo pretjerivati, ali možemo po redu: skauti Barcelone, naš Goran Vučević i Jerome Bigot došli su vidjeti Bradarića, naravno da nisu davali izjave jer im to nije dopušteno po klupskom kodeksu, međutim Barcelona ne skriva kuda se sve kreću njeni skauti i sve je na dlanu.

Naime, iz izvora kolege reportera Paca Aguilara razvidno je kako će Barcelona po dvadeset i više puta pregledati jednog te istog nogometaša, a pregledaje ih nekolicina. Ništa ne smeta ako se Bradarić ovaj put nije istakao, neka bude siguran da ga Barcelona i dalje prati, neće odustati.

Barcelona doslovce sve prati, želi o svakome mladom igraču koji se pojavi na tržištu imati kompletan dosje, bez obzira hoće li u konačnici posegnuti za njim. Ako ga pak uzme rival, svejedno o tom i tom igraču želi da zna – sve.
Slično se događa i s Lukom Jovićem, srpskim napadačem koji je suigrač Ante Rebića u Eintrachtu iz Frankfurta, njega Barcelona pregledava već u nizu utakmica. Doći će opet pogledati Bradarića.

Bio je i Lille, uz zastupnika Domagoja Lisicu, pamtimo njihovu baš konkretnu ponudu od četiri i pol milijuna eura plus deset posto, bila je na stolu, Hajduk je to odbio. U Lilleu su blago razočarani ovim nastupom svog potencijalnog lijevog beka. Očekivali su više. Hm, četiri i pol milijuna, plus bonus deset posto...

Tomislav Erceg je doveo svog, možemo reći, prijatelja, signor Pantaleo Corvino je takva faca “calcija” i talijanskog tržišta da se zatresla poljudska loža kad je ušao krupniji gospodin s upečatljivim naočalama.

On je došao gledati hrvatski derbi, napose Hajduk, za ljubav svog prijatelja Tome Ercega i ostavio je dvoboj vlastite Fiorentine (gdje je već godinama više od direktora), a koja je tu istu večer srijede gostovala u prvenstvu kod Rome (2:2). Došao je u Poljud, a Fiorentina, smatrao je, može i bez njega kontra Rome, nije im o’ glavu. Sajam je mladih nogu u Poljudu.

Bilo mu je hladno na poluvremenu i nastavak susreta ispratio je  u klupskim prostorijama Hajduka, unutra, na malim ekranima, Osjetio je nakon 45 minuta kako nema razloga da (se) dalje pati uživo. Što je vidio mag talijanskog tržišta?

On koji je imao Nikolu Kalinića, Hrvoja Milića, Antu Rebića, a kroz “primaveru” mu nadire Josip Maganjić koji tek što nije ušao u prvu momčad “viola”?

Vidio je što i mi svi skupa. Dok se vraćao zrakoplovom u Rim, pa dalje feratom u Firencu, možda mu se Erceg javio i rekao “bit će bolje drugi put”.

Corvino je došao pogledati derbi kao zanimljivost, nije imao ciljanog igrača u fokusu, a u njega se uvijek može dobro plasirati materijal. Ima dosta igrača iz regije u Fiorentini i na Istok signor Leo uvijek pozitivno reagira. A i za Marija Vuškovića su (potencijalno) zainteresirani.

Genclerbirligi uz Tomislava Nakića, Španjolci (Eibar) uz Matu Bilića, pa Eljver Rača je dovodio svoje, on prati u stopu Ardiana Ismajlija, i tko sve ne, nitko nije bio oduševljen izvedbom Hajdukovih “bilih tića”.
Nije smak svijeta, ali derbi kao sajam – krahirao je.

Ako su se menadžeri ohladili, bit će Hajduk bolji iduće sezone, kompletniji, neće ih raščerupati.

Naravno, da će ih i dalje pratiti, nesumnjivo hoće. Ali da su upisali jedan (mali) minus, jesu. Ne treba biti noj i zabiti glavu u pijesak. Idemo dalje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2021 09:40